Hlavní obsah

Startuje řežba o extraligu, Boleslav hájí pozici proti Chomutovu

Potřetí v řadě čeká mimořádné nervové vypjetí na hokejisty Mladé Boleslavi. Středočeši opět hájí účast v extralize v nepopulární baráži, vystrnadit z nejvyšší soutěže se je letos pokusí Chomutov. Ten ve finále první ligy překvapivě porazil vítěze základní části Ústí nad Labem, na jehož ledě vyhrál rozhodující sedmý duel.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství v 1. hokejové lize.

Článek

Mladá Boleslav se v sezóně pohybovala v relativně poklidných vodách, s blížícím se koncem dlouhodobé části šly ale její výkony dolů a ve skupině o udržení už neměla proti ostatním nárok a skončila s odstupem poslední. Na předposlední Karlovy Vary ztrácel Bruslařský klub 12 bodů. V minulých dvou letech pokaždé v baráži uhájili Středočeši účast proti Ústí nad Labem.

Právě favorizované Ústí nad Labem zaskočil Chomutov v sedmém finále první ligy. Vítěznou trefu zařídila posila z extraligové Plzně Jan Kovář, čisté svědomí neměl po nepříliš vydařené střele brankář Dušan Salfický. Chomutov je v baráži poprvé od roku 2001, kdy nestačil na Karlovy Vary.

Oba týmy se pravidelně potkávaly v první lize, včetně její vyřazovací části. Úspěšnější byla Mladá Boleslav, která v sezóně 2005/06 nepovolila Chomutovu ani jednu výhru, stejně jako ve finále o rok později. Jen tři ze dvaceti vzájemných zápasů vyhrál Chomutov.

Na vítězství Mladé Boleslavi si můžete vsadit v kursu 1,82, na výhru Chomutova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,09. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,2.

Reklama