Hlavní obsah

Druhý Baník před vyprodanými Bazaly hostí vedoucí Spartu

Parádní vyvrcholení čeká Gambrinus ligu. V nedělním utkání 27. kola fotbalisté Ostravy přivítají první Spartu. Druhý Baník má přitom stejně bodů. Před poslední trojicí utkání sezóny by vítěz významně vykročil za mistrovským titulem a udržel odstup před dotírajícími Jabloncem a Teplicemi.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sparťané Řepka a Vacek gratulují ke gólu Žofčákovi (uprostřed) v utkání proti Ostravě.

Článek

Ostrava má doma nejlepší bilanci v lize, ze 13 utkání vyhrála 10, jedinkrát prohrála (se zachraňujícími se Českými Budějovicemi. Baník zvládl poslední venkovní utkání, přivezl těsná vítězství 1:0 z Liberce a z vršovického Dolíčku. Ostrava vyhrála posledních šest zápasů.

Sparta jako jediná v sezóně ještě neprohrála, k 14 vítězstvím ale přidala 12 remíz. Mimo Letnou získala 25 bodů, což je nejlepší výkon mezi prvoligovou šestnáctkou. V předminulém kole ale Sparta překvapivě jen remizovala 0:0 v Českých Budějovicích, naposledy vybojovala vítězství nad posledním Střížkovem. Zranění jsou brankář Blažek, Hušek a Střeštík.

Podzimní vzájemný duel skončil remízou 1:1. Hostující Ostravu poslal do vedení v 54. minutě Tchuř, o dvě minuty později proměněnou penaltou srovnal Žofčák. Slovenský fotbalista využil faulu brankáře Baranka na Wilfrieda.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 2,25, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3. Stejný kurs můžete využít v případě, že věříte v nerozhodný výsledek.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama