Hlavní obsah

Fotbalové MS je za dveřmi, největším favoritem Španělé

Úřadující mistři Evropy Španělé jsou podle bookmakerů Tipsportu nejžhavějším favoritem na zisk titulu mistra světa, o který se dvaatřicítka fotbalových reprezentací od pátku poprvé na africkém kontinentu utká. Mezi elitou nejsou čeští fotbalisté, kteří se do JAR neprobojovali z kvalifikace. Na rozdíl od Slováků, které čeká první velký turnaj od rozdělení federace.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalový míč Jabulani, s nímž se bude hrát MS v Jihoafrické republice.

Článek

Účastníky i návštěvníky straší vysoká kriminalita, pořadatelé nicméně slibují bezproblémový průběh šampionátu. Vláda do deseti moderních stadiónů i potřebné infrastruktury investovala 75 miliard korun, úvodní zápas v devadesátitisícovém Soccer Stadium v Johannesburgu obstará domácí výběr a Mexiko.

Největšími favority jsou podle odborníků Španělé, kteří před dvěma lety v Rakousku a Švýcarsku získali titul kontinentálního šampióna. Navíc předváděli pohledný ofenzivní fotbal, v generálce svěřenci trenéra Del Bosqueho smetli 6:0 Polsko.

Mezi kandidáty na vítězství tradičně nechybí pětinásobní mistři světa Brazilci ani další jihoamerický tým – Argentina. Ta spoléhá ne nejlepšího hráče světa Lionela Messiho. Zapomínat se nesmí na další tradiční evropské giganty – Anglii, Německo a Nizozemí. Příliš se nevěří obhájcům zlata Italům, kteří přivezli devět šampiónů z posledního MS a jejich věkový průměr je 28,13 roku.

Na celkový triumf Španělů si můžete vsadit v kursu 5, na výhru Brazilců vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,8, na Anglii a Argentinu pak 7. Nizozemci mají kurs na zisk zlaté medaile 12, Italové a Němci pak 14.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama