Hlavní obsah

Angličanům hrozí ostuda, poslat ze šampionátu je mohou Slovinci

Neočekávaně obrovské potíže s postupem ze základní skupiny mistrovství světa mají fotbalisté Anglie. Ti nejprve remizovali s Američany a poté nedokázali vstřelit gól slabému Alžírsku. Nyní musejí porazit Slovinsko, které má na svém kontě čtyři body a je v čele skupiny C. Jinak poprvé od roku 1958 nepostoupí ze skupiny.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Zklamaný Wayne Rooney

Článek

Nevydařený start šampionátu řádně rozkýval židli pod trenérem Capellem ,který přitom nedávno podepsal prodloužení smlouvy až do ME 2012. Stačily dvě remízy a čtyřiašedesátiletý kouč se musí obávat o místo, které mu ročně vynese 7,2 miliónu eur.

Angličané nejprve remizovali 1:1 s Američany, když po úvodní trefě Gerrarda zámořskému celku daroval bod gólman Green, jemuž proklouzla mezi prsty střela Dempseyho. Proti Alžírsku již do branky nastoupil James, jenž si v 39 letech připsal premiérový start na mistrovství světa. Pro žluté karty nemůže nastoupit stoper Carragher.

Slovinci v kvalifikaci nechali za zády české fotbalisty a šampionát odstartovali vítězství 1:0 nad Alžírskem. To mu zařídila hrubá chyba gólmana Čaučího po střele Korena. V druhém utkání svěřenci trenéra Keka vedli nad US již 2:0, duel ale skončil remízou 2:2.

Na vítězství Angličanů si můžete vsadit v kursu 1,42, na výhru Slovinska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,07.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama