Hlavní obsah

Němci musejí porazit Ghanu, jinak můžou balit kufry

Ve složité situaci jsou fotbalisté Německa. Jeden z favoritů mistrovství světa po prohře se Srbskem musí v závěrečném duelu porazit Ghanu, jinak může překvapivě balit kufry. V případě remízy by záleželo na utkání Srbů s Austrálií.

Foto: Paul Hanna , Reuters

Miroslav Klose (uprostřed) dostává červenou kartu.

Článek

Němci v prvním utkání zazářili ofenzivní smrští, ve které nastříleli čtyři góly Austrálii. Skóre otevřel Podolski, ještě do přestávky zvýšil Klose. Po přísném vyloučení Cahilla zvyšovali Müller a Cacau. Ve druhém zápase ale svěřenci trenéra Löwa prohráli se Srbskem 0:1. Jediný gól vstřelil minutku po vyloučení Kloseho Milan Jovanovič.

Ghana zahájila šampionát vítězstvím 1:0 nad Srbskem, jediný gól vstřelil z penalty v 85. minutě Asamoah Gyan. Proti Austrálii následně africký tým prohrával, další proměněnou penaltou zařídil remízu 1:1 opět Gyan. Zajímavý zápas čeká na Kevina Prince Boatenga, reprezentant Ghany ještě v dresu Portsmouthu na konci sezóny zranil německého kapitána Ballacka.

Oba týmy se v minulosti utkaly jedinkrát, v roce 1993 Němci přejeli Ghanu po výsledku 6:1. V poločase přitom africký tým vedl...

Na vítězství Německa si můžete vsadit v kursu 1,45, na výhru Ghany vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 7,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 4,07.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama