Hlavní obsah

Portugalci chtějí zaskočit favorizované Španěly a proklouznout do čtvrtfinále

Vedle šlágru Německo – Anglie je tento souboj pravděpodobně nejatraktivnějším osmifinále na probíhajícím mistrovství světa. Úřadující evropští šampioni Španělé zažehnali hrozbu vyřazení již v základní skupině, na úvod vyřazovací části je čekají nebezpeční Portugalci.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Cristiano Ronaldo na tréninku se spoluhráči Almeidou (vlevo) a Betem

Článek

Španělé zahájili šampionát šokující porážkou se Švýcarskem, pak ale porazili Honduras 2:0 a vítězství ve skupině H jim zařídila výhra 2:1 nad Chile. Tři ze čtyř gólů Španělů vstřelil David Villa, který navíc v duelu proti Hondurasu zahodil penaltu. Zbývající trefu zaznamenal v duelu proti Chile Iniesta.

Portugalci zaujali drtivou výhrou nad KLDR 7:0, přičemž šest gólů vstřelili ve druhém poločase. Předtím remizovali 0:0 s Pobřežím Slonoviny a rovněž bez branek skončil šlágr proti Brazílii. Po zranění se vrací Deco, ale není stoprocentně v pořádku.

Vzájemné bilanci jasně dominují Španělé, kteří vyhráli 15 zápasů z 31. Portugalci se radovali jen pětkrát.

Na vítězství Španělů si můžete vsadit v kursu 2,05, na výhru Portugalců vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,8. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,05.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama