Hlavní obsah

Čtvrtfinále MS startuje duel favoritů: Brazílie – Nizozemí

Hned úvodní čtvrtfinále fotbalového mistrovství světa proti sobě svede dva z favoritů šampionátu a dosud neporažené týmy – Brazílii a Nizozemí. „Kanárci“ dosud jen remizovali s Portugalskem, „Oranjes“ vyhráli všechny čtyři duely – včetně osmifinále proti Slovensku.

Foto: Jorge Silva, Reuters

Robinho oslavuje spolu s Kaká gól, kterým potvrdil postup Brazílie přes Chile.

Článek

Brazilci na úvod MS udolali KLDR 2:1, pak si postup zajistili vítězstvím 3:1 nad Pobřežím Slonoviny. První příčku ve skupině G si pohlídali bezbrankovou remízou s Portugalskem. Na úvod vyřazovací části nedali svěřenci trenéra Dungy šanci Chile, které porazili 3:0.

Nizozemci se v historii MS dvakrát probojovali do finále, na velký triumf ale stále čekají. Letos bez problémů propluli základní skupinou E. Nejprve porazili Dánsko 2:0, pak jim jediný gól stačil na výhru nad Japonskem a na závěr zdolali 2:1 Kamerun. V osmifinále porazili „Oranjes“ 2:1 Slováky.

Oba celky mají za sebou bohatou historii důležitých zápasů na MS. V roce 1975 Nizozemci vyhráli čtvrtfinále 2:0, o dvacet let později Brazilci soupeři porážku ve stejné fázi oplatili (3:2). Zatím poslední duel na šampionátu v roce 1998 se musel za stavu 1:1 prodlužovat, lépe zvládnuté penalty poslaly do finále Brazílii.

Na vítězství Brazílie si můžete vsadit v kursu 1,95, na výhru Nizozemí vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,2. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,15.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama