Hlavní obsah

V klání evropských gigantů se rozhodne o druhém finalistovi MS

Soubojem dvou fotbalových velmocí je středeční semifinále mistrovství světa. V Durbanu se úřadující evropští šampioni Španělé utkají s Němci, kteří jako tradičně na velkých turnajích předvádějí kvalitní výkony. Na šesti z posledních osmi MS postoupili do semifinále. Španělé jsou v současném formátu MS mezi nejlepším světovým kvartetem poprvé v historii.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Thomas Müller (vpravo) bude Němcům v semifinále chybět - ilustrační foto.

Článek

Němci budou postrádat jen distancovaného útočníka Müllera, jinak má kouč Löw k dispozici kompletní kádr. Po čtvrtfinálové demolici Argentiny 4:0 jsou Němci nabuzení i na Španěly. V osmifinále třetí tým předloňského ME porazil 4:1 Anglii. V semifinále MS prohráli Němci s výjimkou dvou porážek s Itálií (1970 a 2006) naposledy před 52 lety.

Španělé sice zahájili šampionát šokující porážkou se Švýcarskem, od té doby ale již jen vyhrávají. Spolehnout se mohou na produktivního kanonýra Davida Villu, za očekáváním zatím zůstává po operaci nerozehraný útočník Torres. V osmifinále Španělé porazili Portugalsko 1:0, jediný gól rozhodl i čtvrtfinále proti Paraguayi. V obou případech se trefil Villa, který před semifinálovými duely vedl s 5 góly tabulku střelců MS.

Španělé porazili Němce ve finále posledního Eura, bylo to ale teprve jejich druhé vítězství v osmi soutěžních duelech proti Německu. To ale na MS se Španěly neprohrálo, ke dvěma výhrám přidalo remízu z roku 1994. Celková bilance je lehce ve prospěch Němců – ti vyhráli osmkrát oproti šesti úspěchům Španělska.

Na vítězství Německa si můžete vsadit v kursu 2,6, na výhru Španělů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,8. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články