Hlavní obsah

Souboj o kanonýra MS vrcholí, favority Villa a Sneijder

Oba finalisté mistrovství světa mají v honičce za titulem nejlepšího střelce šampionátu své želízko. Španělé spoléhají na Davida Villu, který zatím vstřelil pět gólů stejně jako Wesley Sneijder z Nizozemska.

Foto: Roberto Candia, ČTK/AP

David Villa se raduje ze vstřeleného gólu Portugalsku.

Článek

David Villa v základní skupině dvěma trefami zařídil vítězství 2:0 nad Hondurasem, poté se trefil i v duelu proti Chile. Pak přišly velké chvíle nové posily Barcelony. Villa vystřelil v osmifinále Španělům postup nad Portugalskem, stejně tak rozhodl čtvrtfinále proti Paraguayi.

Sneijder rozhodl zápas proti Japonsku, vítězný gól si připsal v osmifinále proti Slovensku. Ve čtvrtfinále dvěma trefami zařídil vítězství nad Brazílií a radoval se i v semifinále proti Uruguayi.

Za Villou a Sneijderem je pětice fotbalistů se čtyřmi góly, jen tři z nich ale mohou svojí bilanci vylepšit. Největší pozornost bude upřena na Němce Miroslava Kloseho, jemuž chybí jediná trefa k vyrovnání historického rekordu v počtu vstřelených gólů na MS Brazilce Ronalda.

Čtyřikrát se prosadil i Kloseho parťák Thomas Müller, stejně jako Urugayec Diego Forlán. Tato trojice má ještě šanci dotáhnout se na Villu se Sneijderem, čeká je souboj o třetí místo. Čtyřgóloví Higuaín a Vittek na šampionátu již skončili.

Největším favoritem na titul pro nejlepšího střelce je podle bookmakerů Tipsportu Villa s kursem 1,8, následován Sneijderem (3,5) a Klosem (4,5). V kursu 5,5 si můžete vsadit na Forlána a Müllera.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama