Hlavní obsah

Čechy čeká generálka na start kvalifikace, soupeřem Lotyšsko

Poslední přípravu před podzimním začátkem bojů o mistrovství Evropy 2012 mají před sebou čeští fotbalisté. Svěřenci Michala Bílka se v Liberci utkají s reprezentací Lotyšska.

Foto: Jan Tauber

Trenér reprezentace Michal Bílek

Článek

Před vlastními fanoušky se česká reprezentace představí poprvé od loňského října, kdy tým převzal Michal Bílek. Na turnaji ve Spojených arabských emirátech nově se tvořící celek propadl, pak prohrál 0:1 ve Skotsku. Příprava v USA přinesla porážku s Tureckem, poté ovšem Bílek oslavil první vítězství – a to rovnou nad domácím účastníkem MS.

V brance bude s jistotou chybět zraněný Petr Čech, jehož nahradí nová posila Hamburku Jaroslav Drobný. Stoperskou dvojici by měli tvořit Kadlec s Hubníkem, místo Baroše by na hrotu měl nastoupit Bednář. Pozitivem je účast záložníka Arsenalu Rosického, jehož v posledních letech trápilo zdraví.

Lotyšsko spoléhá na pevnou defenzívu, jeho poslední dvě přípravy skončily bezgólovou remízou. Letos v pěti utkáních ještě nepoznali chuť vítězství, skóre mají 1:3.

Oba týmy se utkaly dvakrát, v obou případech zvítězili Češi. V říjnu 1937 vyhráli 4:0, na ME v roce 2004 se radovali po vítězství 2:1. Góly v Aveiru vstřelili Baroš a Heinz.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,44, na výhru Lotyšska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6,1. pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,9.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama