Hlavní obsah

Kvalifikace fotbalového ME je tady, Izrael hostí Maltu

Soubojem Izraele s outsiderem z Malty se ve čtvrtek naplno rozběhnou boje o kontinentální fotbalové mistrovství. To bude za dva roky hostit Polsko s Ukrajinou a mezi elitou by rádi nechyběli ani čeští fotbalisté. Ti na Euru 2008 skončili v základní skupině, na letošní MS ne neprobojovali. V prvním duelu kvalifikace Estonsko před třemi týdny udolalo 2:1 Faerské ostrovy.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Hübschman (vpravo) bojuje o míč s Johnem Hutchinsonem z Malty - archivní foto.

Článek

Izrael na šampionátu v Jihoafrické republice také chyběl, složité to bude mít i v následující kvalifikaci. Favoritem skupiny jsou Chorvaté, o druhé místo se vedle svěřenců francouzského kouče Jeana Fernandeze hodlají porvat Řekové a Lotyši.

Nováčky v kádru jsou Eliran Atar a Yoval Avidor z Maccabi Tel-Aviv a třicetiletý brankář Paris St. Germain Dudu Goresh. Hvězdou týmu jsou fotbalista Chelsea Josi Benajoun a bek West Hamu Tal ben Haim.

Malta dokázala v kvalifikaci o ME 2004 s Izraelci remizovat, nyní by ráda úspěch zopakovala. „Zápasy proti Izraeli a Lotyšsku jsou pro nás klíčové. Starosti mi dělá to, že naše ligová soutěž ještě nezačala,“ citují trenéra Buttigiega stránky UEFA.

Z šesti vzájemných utkání čtyřikrát zvítězil Izrael, dvakrát skončil zápas nerozhodně. Naposledy v Antalayi 10.záčí 2003 Izrael zachraňoval remízou 2:2 v závěru utkání Balilim.

Na vítězství Izraele si můžete vsadit v kursu 1,1, na výhru Malty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 14,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 7,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama