Hlavní obsah

Tipsport extraliga startuje, favoritů je více

Již jediný den zbývá do startu nového ročníku hokejové Tipsport extraligy. Týmy mají za sebou přípravu a čeká je ostrý úvod sezony. Favoritů je více, počítat se musí s vítězem základní části Plzní, mistrovskými Pardubicemi a jako tradičně i Spartou. Ambice mají i moravské celky Třinec a Zlín.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Pardubic s pohárem pro mistra extraligy

Článek

Přes léto do zahraničí odešlo několik osobností. Do Ruska zamířil brankář Pardubic Dominik Hašek a slávistický vítěz produktivity Roman Červenka. Dále tak letošní mistři světa Jakub Štěpánek, Ondřej Němec a Petr Vampola, do KHL zmizeli i Tomáš Netík, Karel Pilař a Václav Nedorost.

Do Davosu opět zamířil kanonýr Petr Sýkora, do Finska pak Vladimír Sičák. Brusle pověsili na hřebík litvínovští olympijští vítězové Robert Reichel a Jiří Šlégr, skončil i mistr světa z roku 1996 Roman Turek.

Naopak zpět do české nejvyšší soutěže se vrací Jaroslav Kudrna, který stejně jako Miloslav Hořava posílí Liberec. Do Vítkovic se vrátili Marek Malík a brankář Martin Prusek, ve Spartě by měl tvrdit muziku Radek Smoleňák.

Změn doznala i pravidla. Nově musí jet trestné střílení faulovaný hráč. Pokud někomu spadne přilba, nesmí si ji nasadit a musí odjet střídat. Zmenšila se zóna pro střídání, nově je 1,5 metru.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama