Hlavní obsah

Plzeň po úvodním dramatu hodlá uspět i v Českých Budějovicích

Start sezony hokejisté Plzně zvládli. V úvodním kole Tipsport extraligy sice v západočeském derby s Karlovými Vary prohrávali, dvěma využitými přesilovkami v závěru si zajistili vítězství. Ve druhém kole se svěřenci trenéra Jelínka představí v Českých Budějovicích, na které se jim daří.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský Tomáš Vlasák se raduje se svým spoluhráčem Martinem Strakou z branky do sítě Liberce ve čtvrtfinále play-off - archivní foto.

Článek

Jihočeši první zápas nezvládli, prohráli ve Vítkovicích 1:3. Rozhodnuto bylo už po první třetině, kterou domácí získali poměrem 3:0. Dvakrát se prosadila slovenská posila Huna, jediný gól Mountfieldu vstřelil z trestného střílení Langhammer.

Plzeň měla proti Karlovým Varům raketový start, už po 37 sekundách se prosadil Jan Kovář a ve třetí minutě zvýšila letní posila z Ústí nad Labem Jan Heřman. Hosté ale díky čtyřem trefám v druhém dějství otočili skóre a Plzeň musel zachraňovat kapitán Martin Straka. V 59. minutě připravil přesilovkovou trefu pro Nicholase Johnsona a 25 sekund před závěrečnou sirénou rovněž v početní výhodě vstřelil vítězný gól. Tři asistence si připsal domácí veterán Jiří Hanzlík.

V minulé sezoně Plzeň vyhrála všechny čtyři zápasy proti Českým Budějovicím. Jen ten poslední rozhodla až v samostatných nájezdech. První vzájemný duel rozhodl hattrickem Kanaďan Scofield, druhý pak dva góly Plzně v polovině utkání. Ve třetí čtvrtině k vítězství 5:1 přispěli po dvou gólech Straka a Vampola, rozhodující samostatný nájezd ve 43. kole vstřelil Kovář.

Na vítězství Českých Budějovic si můžete vsadit v kursu 2,3, na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu stejný kurs 2,3. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,1.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama