Hlavní obsah

Fotbalisté musejí porazit Skoty, jinak se postup na ME výrazně vzdálí

Nutně porazit Skotsko potřebují po úvodním zaváhání proti Litvě čeští fotbalisté. Svěřenci trenéra Bílka v pátek musejí ostrovní celek porazit, jinak by jejich šance v kvalifikační skupině mistrovství Evropy řádně klesly. Největším favoritem jsou úřadující mistři světa Španělé.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Polák (vlevo), Tomáš Rosický (uprostřed) a Petr Čech na tréninku národního týmu.

Článek

Bílek nemůže počítat se zraněným stoperem Sivokem, na marodce je čerstvě i útočním Baroš. Ten tak nemůže odčinit zahozenou penaltu proti Litvě. V útoku by tak mohl nastoupit teprve osmnáctiletý sparťanský mladíček Václav Kadlec.

Skotsko v minulém zápase udolalo Lichtenštejnsko díky gólu z nastavení, předtím vydřelo remízu v Litvě. Kotník má zraněný Brown, na marodce jsou i Gilks a Broadfoot. Pro trest nemůže nastoupit McCulloch.

Oba týmy se utkaly v přípravě v březnu, jediný gól domácích Skotů vstřelil Brown. Na české půdě se ale Skotsku nedaří, naposledy tu vyhrálo před 73 lety.

Na vítězství českých fotbalistů si můžete vsadit v kursu 1,7, na výhru Skotska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,7. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama