Hlavní obsah

Hokejová reprezentace zahajuje Channel One Cup ve Finsku

Soubojem proti Finsku zahájí Channel One Cup čeští hokejisté. Vyjma úspěšných nájezdů na MS v Německu se reprezentaci v poslední době na seveřany nedaří, v základní hrací době je porazila naposledy před více jak rokem. Nyní se v Tapiole nedaleko Helsinek domácí pokusí navázat na listopadové vítězství z turnaje Karjala.

Foto: Antti Aimo-Koivisto , ČTK/AP

Finský hokejista Ville Uusitalo (vlevo) se přetlačuje s Jiřím Novotným v utkání Euro Hockey Tour ve Finsku.

Článek

Finsko v listopadu nedalo českému výběru šanci a zvítězilo hladce 5:0. Oplatilo tak Čechům čtvrtfinálové vyřazení po samostatných nájezdech z květnového mistrovství světa v Německu. Na ruském podniku EHT se Finsku daří, po pěti druhých místech loni vyhrálo a přerušilo tak vítěznou sérii domácí sborné.

Čechům turnaj Karjala nevyšel, prohráli všechny tři zápasy. Nepříliš úspěšný návrat na reprezentační lavičku má tak za sebou trenér Alois Hadamczik. Ten se hodlá s týmem více soustředit na obranu, která na předchozím turnaji příliš neklapala. Stý zápas v národním celku čeká kapitána Tomáše Rolinka a také Jana Marka.

Na vítězství Finska si můžete vsadit v kursu 2, na výhru českých hokejistů vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,64. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 4,3.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama