Hlavní obsah

Hokejisté vyráží za obhajobou bronzu, na úvod hrají s oblíbenými Slováky

Podle statistik si čeští hokejisté na úvod olympijského turnaje mohli těžko přát vhodnějšího soupeře. Obhájci bronzové medaile z Turína změří síly se Slovenskem, které na olympiádě pokaždé porazili. Další duel oba týmy čeká ve Vancouveru v noci na čtvrtek. Naděje si dělají i čeští sprinteři na lyžích Dušan Kožíšek a Martin Koukal, sjezd čeká mladičkou Kláru Křížovou.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dobré náladě

Článek

Slováci mají proti českým hokejistům výrazně negativní bilanci, na velkých turnajích pravidelně prohrávají. V osmifinálové skupině posledního mistrovství světa vyhráli Češi 8:0, na olympiádě v Lillehammeru zvítězili Češi 7:1. Před čtyřmi lety v Turíně Slováci prohráli 1:3. Ze 47 vzájemných zápasů Češi vyhráli 30. Na vítězství českých hokejistů si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Slováků vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,1.

Ve Whistleru se představí klasičtí lyžaři – sprinteři. Do kvalifikace nejdříve nastoupí Eva Nývltová, poté Aleš Razým, Martin Koukal a Dušan Kožíšek. Finále jsou na programu před 23:00. Největším favoritem je Jönsson s kursem 2,3, na triumf Koukala vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 50, stejně jako na vítězství Kožíška. Mezi ženami je favoritkou Majdičová.

Do sjezdu žen zasáhne dvacetiletá Klára Křížová, kvalifikace na U-rampě čeká snowboardisty. O postup do finále závodu na 500 metrů na krátké dráze bude bojovat Kateřina Novotná. Česká rychlobruslařka a evropská šampiónka ve víceboji si postup do elitní šestnáctky zajistila v sobotní rozjížďce.

Pokračuje curlingový turnaj mužů i žen, v němž soutěží i Kristie Moorová. Třicetiletá Kanaďanka je v šestém měsíci těhotenství. Kanaďanky byly před zahájením turnaje podle bookmakerů Tipsportu největšími favoritkami, následovány Čínou.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama