Hlavní obsah

OLED televizor zajistí zcela autentický zážitek ze sportu

Foto: LG OLED TV

OLED televizor zajistí zcela autentický zážitek ze sportu

Nenechte si zážitek ze sledování sportu ničím zkazit! Nemusí jít jen o klíčová utkání nebo napínavá finále. Užít si sledování sportu se vším všudy je možné kdykoliv. Stačí se jen pohodlně usadit před televizor a zmáčknout to správné tlačítko.

Článek

Letošní řada OLED televizorů značky LG je skvělým parťákem pro domácí sledování sportovních přenosů. Modelů nové řady je na výběr mnoho, liší se pouze technickými parametry a cenou. Jedno mají ale společné – miliony samosvítících pixelů.

V čem jsou samosvítící pixely unikátní?

U OLED TV svítí každý bod zvlášť, takže v případě zobrazení černé barvy zůstávají jednotlivé pixely opravdu vypnuté, nesvítí a nespotřebovávají žádnou energii. Počítejte tak s dokonalou černou a opravdu 100% rozsahem barev. Novinkou pro letošní rok je u LG OLED TV nová generace panelu, tzv. OLED evo. LG zde použilo nové materiály pro výrobu organických pixelů, a dosáhlo tak o 20 % vyššího maximálního jasu. OLED mají certifikovaný displej šetrný pro oči, a už z principu tak nedochází k žádnému blikání, jako je tomu u LED podsvícených obrazovek. Vyzařuje také menší množství modrého světla, což dokládá i certifikace TÜV Rheinland.

Ničím nerušený zážitek

Samosvítící pixely pak zvlášť oceníte při sledování sportovních přenosů a celkově u rychlého pohybu na obrazovce. Každý pixel se rozsvěcuje samostatně, takže se sportovní scény méně rozmazávají, což se u jiných typů televizorů bohužel často stává. Technologie OLED Motion Pro vše umocňuje adaptivní dobou „rozsvícení“ každého jednotlivého pixelu. Obraz vašeho týmu se tak ani při nejrychlejší akci nebude slévat ve skupinu rozmazaných fleků.

Umělá inteligence vylepšuje obraz

Procesory LG televizorů využívají umělou inteligenci a hluboké učení. Dokážou tak vylepšit obraz i zvuk. AI Picture Pro rozpoznává objekty na obrazovce, jako jsou tváře a postavy, rozlišuje mezi objekty v popředí a v pozadí a každý objekt zpracovává samostatně. To společně se zvukem vytváří dojem prostorového efektu. Procesor optimalizuje i množství světla ve scénách a bere v úvahu i okolní světelné podmínky v místnosti.

Foto: LG OLED TV

Užijte si ničím nerušený zážitek ze sledování sportovního přenosu

Zvuk jako na vyprodaném stadionu

Virtuální prostorový zvuk vás obklopí skrze vestavěné reproduktory a díky procesoru Alpha 9 dokáže i z běžného stereo zvuku 2.0 vytvořit virtuální prostorový zvuk ve formátu 5.1.2 kanálů. A tím to nekončí. Všechny LG OLED TV jsou vybaveny také formátem Dolby Atmos, a dokážou tak vykouzlit trojdimenzionální zvuk, který vás zcela pohltí. Procesor také dokáže automaticky vyrovnávat hlasitosti při přepínání mezi kanály a streamovacími aplikacemi.

Upozornění na další zápasy přímo v obraze

Pro fanoušky sportu je připravena nová aplikace Sport Alert. Ta vám přímo na obrazovce ukáže výsledky předvolených utkání i časy zahájení zápasů. Funguje to tak, že si jednoduše vyberete svůj favorizovaný tým, na který dostáváte různá upozornění. Například před začátkem zápasu, kdykoliv se změní skóre v případě, že se díváte na něco jiného, nebo přehled o situaci vašeho týmu v dané soutěži. Třeba právě probíhající EURO.

Foto: LG OLED TV

Díky OLED TV vám nic neunikne

V přestávkách sledování zápasů si můžete vychutnat i e-sport. Tyto televizory mají fantasticky nízký input lag a okamžitou odezvu 1 ms. Toto ocení především domácí hráči. LG je dokonce oficiálním partnerem konzole Xbox Series X. Z každé hry tak dostanete opravdu maximum. Více o sportovních úspěších nové řady OLED LG je zde.

Minimalistický design

Design celé OLED řady LG je opravdu minimalistický. Má velmi malou tloušťku, díky čemuž se televizor umístí až těsně na zeď. Pomyslným králem je v tomto ohledu model OLED G1, který je přímo designován pro instalaci na stěnu. Na tu následně zcela přiléhá bez sebemenší mezery a vypadá tak jako obraz. Dokoupit lze i stojan s názvem Gallery, pokud chcete, aby vaše nové potěšení zářilo uprostřed místnosti.

Nejlepší kino je to domácí

Ano, je to tak, dnešní doba návštěvám kin nepřeje a jak se vyjádřili dva přední hollywoodští filmaři Tim Miller (Deadpool) a Rob Legato (režisér Star Trek: Nová generace a autor vizuálních efektů na Titaniku a Apollu 13), mezi kinem a tímto televizorem momentálně už žádná varianta není. Filmmaker mode vám dokonce zaručí vidět filmy tak, jak je jejich tvůrci stvořili, bez dokonalých vylepšení, která televizor nabízí. Zárukou dokonalé zábavy je pak i podpora formátů HDR včetně stále populárnějšího Dolby Vision IQ a řada streamovacích aplikací pro nekonečné filmové večery.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Sport.cz