Hlavní obsah

Tenisty trápí zranění, Australian Open přišlo po Murraym o další hvězdu

Sezona ještě ani nezačala a tenisové turnaje už počítají ztráty. Po Andy Murraym a letošním semifinalistovi Lucasi Pouillem se z Australian Open odhlásil další elitní tenista. Kvůli přetrvávajícím problémům s loktem do Melbourne neodletí ani bývalá světová čtyřka Kei Nišikori a v ohrožení je i start britské ženské jedničky Johanny Konatové.

Foto: Sport.cz

Kei Nišikori se odhlásil z Australian Open.

Článek

I když by po zimní pauze měli naskočit do nové sezony fit, řada z nich se potýká se zdravotními problémy. Premiérový ročník ATP Cupu i následné Australian Open se tak bude muset obejít hned bez několika hvězd. Již před několika týdny se odhlásil letošní semifinalista Australian Open Francouz Lucas Pouille, kterého trápí bolavý loket.

Nyní dorazily další omluvenky. V neděli přišla zpráva, že se turnajů nezúčastní Andy Murray, který má potíže s pánví a v pondělí se odhlásil další skvělý tenista. Kei Nišikori začne sezonu později kvůli přetrvávajícím problémům s loktem, se kterým byl na podzim na operaci. „Jsem zklamaný, že budu v lednu chybět v Austrálii,“ přiznal japonský tenista na webu essentiallysports.com.

„Na Australian Open jsem se cítil vždy jako doma, budou mi chybět fanoušci. Je mi také líto, že se nezúčastním ATP Cupu v Perthu, a tak japonskému týmu držím aspoň palce,“ dodal bývalý čtvrtý hráč světa. Vypadá to, že Australian Open možná přijde i o několik ženských hvězd.

Letošní kometa Bianca Andreescuová se odhlásila z turnaje v Aucklandu a stále netuší, zda se jí podaří dát dohromady do Australian Open zraněné koleno. Přetrvávající problémy s kolenem má i britská jednička Johanna Kontaová, která sice do Austrálie na turnaj v Brisbane již odcestovala, avšak podle svých slov stále neví, zda bude moci hrát.

Reklama

Související témata: