Hlavní obsah

Neměla jsem vůbec dobrý pocit, přiznala Kvitová poté, co rozplakala soupeřku

Měla radost, že úvodní kolo Australian Open hladce zvládla. Avšak slzy její soupeřky a krajanky jí ve velkém nadšení bránily. Petra Kvitová porazila Kateřinu Siniakovou za padesát minut 6:0 a 6:1 a postoupila do dalšího kola. „Když jsem viděla, že Katka pláče, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit,“ přiznala hvězdná Češka.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Petra Kvitová zdraví diváky po vítězném utkání s krajankou Kateřinou Siniakovou.

Článek
Fotogalerie

Když jí vylosovali do prvního kola krajanku, neměla z toho vůbec radost. Nerada totiž hraje proti svým kamarádkám z Fed Cupu. Petra Kvitová se v úvodním kole Australian Open střetla s Kateřinou Siniakovou. Třiadvacetiletá Siniaková sice získala první game, avšak to bylo vše, na co se v zápase zmohla. Vůbec se jí nedařilo a Kvitová na kurtu dominovala.

Siniakové nasázela sedm es a za padesát minut se mohla radovat z postupu do dalšího kola. „Rozhodně to bylo jedno z mých nejlepších prvních kol na grandslamech,“ prohlásila Kvitová na webu WTA. „Začátky jsou ale pro mě vždy těžké, obzvláště, když hrajete proti Češce. Před zápasem jsem byla nervózní, ale po prvních třech hrách jsem se uklidnila,“ vyprávěla dál.

„Hodně mi pomohl první game, kdy jsem servírovala a dala několik es. Začala jsem se cítit uvolněněji. Mohla jsem hrát svou hru, a ta fungovala,“ vysvětlovala s tím, že pro ni vůbec nebylo příjemné, když se její soupeřka v závěru utkání rozplakala. „“Když jsem viděla, že Katka pláče, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit,“ přiznala osmá hráčka světa.

„Známe se velice dobře, trénujeme ve stejném klubu, není tedy vůbec snadné hrát s někým, o kom toho tolik víte,“ líčila dál. „Ale bylo to utkání a musela jsem hrát dál,“ dodala Kvitová, kterou ve středu ve druhém kole čeká Španělka Paula Badosaová, sedmadevadesátá hráčka světa. Spolu se tenistky doposud nestřetly.

Reklama