Hlavní obsah

Nadal trefil podavačku míčků. Publikum pak jeho gesto ocenilo potleskem

Melbourne/Praha

Mohutný aplaus obecenstva Arény Roda Lavera si vysloužil španělský tenista Rafael Nadal. Světová jednička v závěru utkání proti Argentinci Federicovi Delbonisovi nešťastným způsobem trefila sběračku míčků přímo do hlavy. Dívce se nic vážného nestalo, o čemž se třiatřicetiletý devatenáctinásobný grandslamový šampion běžel bezprostředně přesvědčit. Nadal následně po vítězství 6:3, 7:6 (7:4) a 6:1 oslavil postup do třetího kola Australian Open.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nadal trefil sběračku míčků. Pak se byl ujistit, že je dívka v pořádku.Video: sntv

 
Článek

Nadal s Delbonisem uzavírali čtvrteční program Australian Open. Španělský tenista si se svým soupeřem poradil ve třech setech. První sadu ovládl poměrem 6:3, a zatímco o té druhé musel rozhodnout až tiebreak, ta závěrečná už se nesla plně v Nadalově režii.

Rozruch tak ve třetím setu vyvolala hlavně nepříjemná situace, ke které došlo za stavu 4:1 pro španělského tenistu. Delbonisův první servis zamířil těsně mimo vymezené území a Nadal balon ke vší smůle odreturnoval přímo do hlavy podavačky míčů u empiru. Divákům zatrnulo, v ochozech to jen zahučelo.

Rozhodčí zápasu se dívky ptala, jestli je v pořádku. Bez prodlevy se za ní vydal i španělský tenista. Dobrý konec nepříjemné vsuvky zápasu pak stvrdil mohutný aplaus Arény Roda Lavera. Nadal po proměněném mečbolu podavačce věnoval ještě nějaké suvenýry a polibek na tvář. Vzhledem k upřímnému úsměvu to pro ni navzdory bolesti byl zážitek, na který nezapomene.

Reklama

Související témata: