Hlavní obsah

Wozniacká - Sabalenková 7:5, 7:6Dánka vybojovala v Eastbourne druhý titul v sezóně

Eastbourne
Aktualizováno

Dánská tenistka Carolina Wozniacká získala na turnaji v Eastbourne druhý letošní titul. Vítězka Australian Open zdolala v sobotním finále wimbledonské generálky Arynu Sabalenkovou z Běloruska 7:5, 7:6 a do sbírky přidala celkově 29. trofej. Bosenský hráč Damir Džumhur získal v Antalyi první titul na trávě a celkově třetí. Ve finále přehrál Francouze Adriana Mannarina 6:1, 1:6 a 6:1.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Wozniacká ovládla EastbourneVideo: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Džumhur vyhrál turnaj v Antalyi

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Mischa Zverev si podmanil trávu v Eastbourne

Sedmadvacetiletá turnajová jednička Wozniacká dokázala v dramatických koncovkách obou setů zužitkovat zkušenosti a po dvou obratech o sedm let mladší soupeřku po dvou hodinách porazila. Sabalenková, jež ve čtvrtfinále vyřadila Karolínu Plíškovou a útočila na první titul v kariéře, nedokázala ani jednu sadu dopodávat k vítězství.

V první, v níž měla dokonce setbol, promarnila Běloruska vedení 5:3, ve druhé šla na podání za stavu 5:4. Výhodu pak nevyužila ani v tie-breaku, v němž měla za stavu 5:4 k dispozici dvě podání, a zkrácenou hru ztratila 5:7.

Veselého přemožitel triumfoval

Bosenský tenista Damir Džumhur získal v Antalyi první titul na trávě a celkově třetí v kariéře. Přemožitel Jiřího Veselého z pátečního semifinále porazil v boji o trofej Francouze Adriana Mannarina 6:1, 1:6 a 6:1.

Souboj dvou nejvýše nasazených hráčů v generálce na Wimbledon byl jako na houpačce. Turnajová dvojka ze Sarajeva vyhrála snadno první set, ale ve druhém se naopak povedlo Mannarinovi získat dva brejky a divoké finále pak rozhodla znovu jednoznačná sada. Čerstvě třicetiletý Francouz se držel jen do stavu 1:1, pak odpadl.

Mannarino prohrál finále v Antalyi i loni a na premiérový titul na okruhu ATP stále čeká. Těsně pod vrcholem skončil už popáté.

EASTBOURNE (tráva)
Muži (dotace 721.085 eur):
Dvouhra - finále:
M. Zverev (Něm.) - Lacko (SR) 6:4, 6:4
Ženy (dotace 917 664 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Sabalenková (Běl.) 7:5, 7:6 (7:5)
Čtyřhra - finále:
Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Beguová, Buzarnescuová (Rum.) 6:3, 7:5
ANTALYA (tráva, dotace 486 145 eur):
Dvouhra - finále:
Džumhur (2-Bosna) - Mannarino (1-Fr.) 6:1, 1:6, 6:1

Reklama

Související témata: