Hlavní obsah

Ty bastarde, ujelo Beckerovi před Navrátilovou ve Wimbledonu. V přímém přenosu přišla rychlá omluva

Londýn/Praha

Tenisový Wimbledon sotva začal a legenda All England Clubu Boris Becker už stihl způsobit rozruch. Ryšavý Němec se topí v dluzích, v Británii na něho byl loni vyhlášen bankrot, nicméně trojnásobný wimbledonský šampión působil při startu travnatého grandslamu ve vysílání veřejnoprávní stanice BBC velmi uvolněně. V jeden moment dokonce až příliš.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Boris Becker sleduje tenis v Londýně.

Článek

Becker se objevil na obrazovce spolu s bývalými úspěšnými hráčkami v roli expertek Sue Barkerovou a Martinou Navrátilovou, které se neostýchaly zeptat na ožehavou kauzu kolem jeho diplomatického pasu Středoafrické republiky.

Pomocí něj se snažil Němec zastavit insolvenční řízení, nicméně ministr zahraničí afrického státu Charles Armel Doubane označil zmíněný doklad za falešný.

„Vím, že máš za sebou těžké týdny, kdy byly tvého jména plné noviny. Ale vážně. Jaký je tvůj vztah ke Středoafrické republice?“ ptala se Barkerová.

„Ale mě jsou pořád plné noviny, ne? Na začátku roku jsem byl požádán, zda bych nechtěl pracovat na diplomatické úrovni, abych pomohl té zemi na nohy, což byla pro mě čest. Naneštěstí poté ministerstvo vypustilo informace, že jde o falešný pas. Byl jsem přitom žádán prezidentem i ambasadorem. Doufám tedy, že prezident brzy najde nějaké řešení,“ vysvětloval Becker.

Vtom se do hovoru vložila v odlehčeném tónu Navrátilová. „Chceme přeci diplomatickou imunitu na všechno. Nemusíte pak stát frontu při odbavení na letišti...,“ smála se pražská rodačka.

Na což Becker bleskově zareagoval: „Tohle mi přesně říkají kamarádi. Ty bastarde, teď budeš muset čekat pěkně ve frontě.“

V tu chvíli ale trochu zatrnulo Barkerové, protože peprný Beckerův výraz se neslučuje s korektní linií britského veřejnoprávního média. „Omlouváme se za to,“ vychrlila rychle Barkerová na kameru.

Becker si ihned kajícně přikryl rukama ústa. Barkerová ale nepokazila uvolněný tón konverzace a ošemetný moment uzavřela slovy: „To je v pohodě Borisi. Jsme moc rádi, že tě tady máme, jenom si dej od teď pozor na jazyk.“

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík