Hlavní obsah

Roddick litoval, že proti Federerovi nevyužil šanci

ŠANGHAJ

Američan Andy Roddick na Turnaji mistrů v Šanghaji odehrál s Rogerem Federerem životní zápas, ale neproměnil ani jeden ze tří mečbolů a švýcarskému suverénovi nakonec podlehl ve třech setech. Po zápase litoval promarněné šance. Se světovou jedničkou Roddick prohrál poosmé za sebou, zatím ji z třinácti vzájemných zápasů porazil jen jednou.

Článek

"Je to frustrující, byl jsem opravdu blízko. Je to ještě těžší, když víte, že vám chyběl jeden míč, třeba jedno podání," řekl čtyřiadvacetiletý Američan na tiskové konferenci. Ve srovnání se zářijovým finále grandslamového US Open s Federerem držel krok. "Mám pocit, že jsem dva sety byl lepší. Přibližuju se mu a doufám, že v tomto trendu budu pokračovat," poznamenal hráč, kterého ještě na jaře mnozí odepisovali.

V létě jako trenéra angažoval Jimmyho Connorse a začala jeho strmá cesta vzhůru. "Když se dívám na svůj vzestup za posledních čtyři až pět měsíců, mám pocit, že se zlepšuju pokaždé, když vstoupím na kurt," pochvalovala si aktuální výkonnost někdejší světová jednička.

Federer - za rok přes sedm miliónů dolarů

Současný král světového tenisu Federer uznal, že Američan hrál velmi dobře. "Byl to jeden z nejlepších zápasů, které proti mně odehrál. Nehrál jsem nijak skvěle, prohrál jsem podání, a tím dostal celý zápas směr. To se v těch předchozích utkáních nestávalo," uvedl čtyřiadvacetiletý rodák z Basileje.

V prvních dvou setech nedokázal ani jednou prolomit soupeřovo podání. Právě servis je Roddickovou nejsilnější zbraní. "Měl výbornou úspěšnost prvního servisu. Když podává, jako podával v prvních dvou setech, tak toho moc nenaděláte," uznal Federer, že marně hledal protizbraň.

Nakonec jediný brejk v úvodu třetí sady rozhodl o tom, že Federer vyhrál letos už 89. zápas. Navíc má jisté, že si jako první tenista za rok vydělá přes sedm miliónů dolarů. "Na konci jsem měl trochu štěstí," uznal vítěz tří letošních grandslamů, který tak má v Šanghaji blízko k postupu do semifinále. "Jsem opravdu hodně šťastný, že teď nejsem pod takovým tlakem, jako je on," dodal.

Reklama