Hlavní obsah

To je sauna! Nemáme tu žádný vzduch, kritizoval Djokovič podmínky na US Open

New York/Praha

Turnajové překvapení vyřadil ve třech setech, ale i tak si musel sáhnout na dno sil. Třináctinásobný grandslamový šampión Novak Djokovič je pojedenácté v semifinále US Open, když ukončil ve čtvrtfinále překvapivou cestu Johna Millmana a Australana porazil po setech 6:3, 6:4 a 6:4.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Novak Djokovič během čtvrtfinále US Open.

Článek

"Hráli jsme skoro tři hodiny, je půlnoc, takže to byl dobrý test v náročných podmínkách. John si zaslouží uznání. Je to bojovník a má za sebou parádní turnaj," řekl Djokovič o Millmanovi, který v osmifinále vyřadil Rogera Federera.

Ačkoli letošní wimbledonský vítěz zvládl utkání ve třech setech, musel na kurtu Arthura Ashe hodně dřít. Millman stejně jako proti Federerovi hodně míčů vrátil, ale tentokrát více chyboval. Především mu Srb vzal čtyřikrát v utkání servis.

Ve vedru a vysoké vlhkosti byly podmínky na dvorci opět náročné. Millman dokonce ve druhém setu dostal za stavu 2:2 od rozhodčího možnost jít se převléknout, protože byl natolik propocený, že po něm na kurtu zůstávaly mokré stopy.

"Bylo to jako v sauně," řekl Djokovič, podle něhož kvůli konstrukci střechy nemůže na kurtu proudit vzduch. "To by se ještě mělo promyslet. Je jedno, jestli ve dne nebo v noci, ale my tady dole nemáme žádný vzduch," prohlásil.

Šestý nasazený Djokovič je na US Open pojedenácté v semifinále a lepší než on už v minulosti byl jen domácí Jimmy Connors (čtrnáctkrát v semifinále). O finále bude svěřenec Slováka Mariána Vajdy hrát s Japoncem Keiem Nišikorim.

Reklama

Související témata: