Hlavní obsah

Siniaková s Krejčíkovou hrají o unikátní šanci. Po US Open můžou světu vládnout dvě Češky

Praha

Může to být naprosto výjimečný moment v historii nejen českého tenisu. Za jisté shody okolností se v novém vydání žebříčku objeví na prvních dvou místech deblového pořadí dvě česká jména. Světovou jedničkou by byla Kateřina Siniaková, záda by ji jistila její parťačka Barbora Krejčíková. Co se musí stát, aby se taková situace proměnila v realitu?

Foto: Profimedia.cz

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou před další výměnou

Článek

French Open i Wimbledon mají v kolonce vítězek dámské čtyřhry zapsaná stejná jména - Kateřinu Siniakovou a Barboru Krejčíkovou. České dvaadvacetileté hvězdičky jsou navíc jen dva zápasy od toho, aby na US Open završily grandslamový hattrick. A to zdaleka není vše.

Pokud se české dvojici podaří zvítězit i ve Flushing Meadows a maďarská tenistka Timea Babosová vypadne ve druhém semifinále US Open spolu s parťačkou Kristinou Mladenovicovou s párem Stosurová, Zhangová, budou se z vrcholu deblového žebříčku dívat na zbytek světa právě Siniaková s Krejčíkovou. Hradecká rodačka by byla světovou jedničkou, bývalá svěřenkyně Jany Novotné dvojkou.

K tomu však vede ještě dlouhá cesta. České hvězdy si nejdříve musí poradit s těžkým soupeřem v podobě australsko-amerického páru Bartyová, Vandewegheová. A právě na tuto dvojici nemají Siniaková s Krejčíkovou dobré vzpomínky. Zatím se totiž s nimi utkaly dvakrát a oba zápasy jednoznačně prohrály. Letos v Madridu drtivě 0:6, 1:6 a o moc lepší to nebylo ani ve finále v Miami, kde padly jasně 2:6, 1:6.

"Bartyová výborně čte hru a když k tomu přidáme servis Coco, tak jsou nepříjemný. Máme s nimi zápornou bilanci, ale je to hratelný a dáme do toho maximum," neztrácí i přes mizerné skóre naději Siniaková.

Český pár má už jistou účast na listopadovém Turnaji mistryň, blízko je i česko-americká dvojice Peschkeová, Melicharová či Andrea Sentini Hlaváčková spolu s Barborou Strýcovou.

Jak se bude české dvojici v semifinálové bitvě US Open dařit, můžete sledovat v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články