Hlavní obsah

"Zrádce" Federer. Vyřazení hvězdy z US Open drtivým způsobem srazilo vstupné. Kolik pořadatelé tratili?

Novak Djokovič svůj úkol plní na US Open na výbornou. Na své cestě do čtvrtfinále turnaje ztratil pouhé dva sety. Od třetího kola své soupeře drtí vždy v nejkratším možném termínu. Podobného scénáře se držel i Roger Federer, který však v osmifinále podlehl až jednapadesátému hráči světa - Johnu Millmanovi. A tím pořadatelům pořádně zkřížil plány.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Je konec. Švýcar Roger Federer šestý triumf na US Open nezíská, prohrál s Australanem Johnem Millmanem.

Článek

Mají výsady, kterým se "běžným" tenistům a tenistkám nedostává. Jejich zápasy jsou nasazovány na největší kurty a v nejatraktivnější čas. Často je časový harmonogram uzpůsobován tomu, aby největším hvězdám pokud možno bezezbytku vyhovoval. Není divu. Právě Nadal, Federer a spol. vydělávají díky televizním právům a zájmu fanoušků pořadatelům pořádný balík.

A ani US Open s populární "Night Session" není výjimkou. Spíše naopak. Důkazem jsou ceny vstupenek na utkání, kde se objeví legendární maestro Roger Federer. Průšvih pak nastává, když superstar, na kterou pořadatelé sází, nečekaně vypadne. A právě to se stalo v osmifinálovém mači, kdy Švýcara vyřadil John Millman. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Utkání mezi Federerem a Djokovičem totiž mělo být jedním z hlavních vrcholů turnaje. Nebo aspoň jedním z nich. Kdyby do připraveného scénáře nezasáhl zmiňovaný devětadvacetiletý Australan, který k šoku pořadatelů i fanoušků Federera vyřadil po setech 3:6, 7:5, 7:6 a 7:6.

A tak zatímco lístky na předpokládané srbsko-švýcarské čtvrtfinále stály 260 dolarů (asi 5600 korun), po vypadnutí dvacetinásobného grandslamového vítěze klesla cena na pouhých 60 dolarů (asi 1300 korun).

Reklama