Hlavní obsah

Hvězdná sestava je kompletní. Štěpánkovy rozlučky se zúčastní i další gigant světového tenisu

Praha

Před rokem si mohli čeští fanoušci vychutnávat první ročník Laver Cupu v čele s Federerem, Nadalem a dalšími světovými hvězdami. Za necelý měsíc (18. října) se pražská O2 arena znovu oblékne do svátečního tenisového hávu. Na tento den chystá rozlučku s kariérou jedna z největších osobností českého sportu Radek Štěpánek. A devětatřicetiletý tenista už také oznámil i poslední jméno, které bude na velkolepé akci přítomno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vítězné gesto Radka Štěpánka.

Článek

Čtrnáctinásobný grandslamový vítěz Novak Djokovič, jeden z nejlepších deblistů tenisové historie Leander Paes a v netenisové roli i strůjce daviscupových úspěchů Tomáš Berdych. To byli známí účastníci říjnové show.

Posledního účastníka oznámil Štěpánek prostřednictvím sociálních sítích. "Čtvrtým do party je Tommy Haas. Je to hráč, který byl druhý na světě a dokázal toho v tenise spoustu. Ale, ba co víc, je to můj dobrý kamarád. Jsme spolu deset let sousedé v našich domech na Floridě. V pozdějších letech jsme si vzájemně byli i inspirací, abychom vydrželi co nejdéle. Máme k sobě hodně blízko," zdůvodňoval svou volbu karvinský rodák.

Bývalá světová osmička také oznámila, v jakých sestavách tenisté nastoupí do čtyřhry. "Můžete se těšit na debla Štěpánek, Paes - Haas, Djokovič, může se však stát, že tam budou nějaké interaktivní změny, ale to nebudu předbíhat," napíná fanoušky česká legenda.

Tommy Haas vyhrál během své kariéry 15 turnajů, v loňském roce dokázal ve druhém kole klání ve Stuttgartu porazit i Rogera Federera. A bylo to opravdu stylové loučení, protože švýcarský génius byl posledním tenistou, kterého německý tenista ve své profesionální kariéře porazil.

Tommy Haas proslul jedním z nejlepších jednoručných bekhendů na světě, na opravdu velký grandslamový úspěch však nikdy nedosáhl. Jeho maximem byla trojnásobná účast v semifinále Australian Open (1999, 2002, 2007), mezi poslední čtyři se probil i v sezóně 2009 ve Wimbledonu.

Se Štěpánkem se na okruhu potkal v sedmi případech, čtyřikrát odcházel jako vítěz hamburský rodák.

Reklama

Související témata: