Hlavní obsah

Nový Murray? Šestnáctiletý Brit poráží profesionály, sbírá tituly a letí žebříčkem vzhůru

Praha

Další Andy Murray? Británie má novou vycházející tenisovou hvězdu. Teprve šestnáctiletý Jack Draper se v září dokázal hned několikrát prosadit mezi profesionály a po výhrách na turnajích kategorie Futures se posunul v žebříčku do sedmé stovky.

Foto: Sport.cz

Britský talent Jack Draper.

Článek

Zklamání z porážky? Kdepak. Prohrané finále juniorského Wimbledonu Jacka Drapera naopak posílilo. Šestnáctiletý tenista předváděl během grandslamu fantastické výkony, a tak si řekl, že se pokusí pomalu prosazovat i mezi profesionály. Dal si od juniorských akcí pauzu a vyrazil na turnaje kategorie Futures.

Udělal dobře. Jeho starší a mnohem zkušenější soupeři se nestačili divit, kdo je postupně z turnaje vyřazuje. V Bratislavě se v srpnu britský talent dostal až do semifinále, kvůli zranění však musel zápas skrečovat. Forma ho ale během přestávky neopustila a Draper po zotavení začal na kurtech opět drtit svou konkurenci.

V polovině září nenašel přemožitele na turnaji kategorie Futures v Nottinghamu a stejně tomu bylo i o týden později v Roehamptonu, kde celou soutěž také ovládl. Jeho fantastické výsledky ho rázem vynesly ve světovém žebříčku do první tisícovky, na šest set osmnácté místo.

„Bylo to správné rozhodnutí nehrát juniorské soutěže. Myslím, že jsem dokázal, že mohu hrát na vysoké úrovni i mezi profesionály,“ pochvaloval si Draper na webu telegraph.co.uk. „Jsem šťastný, že jsem se dostal mezi tisíc nejlepších tenistů světa, avšak jakmile jsem toho dosáhl, uvědomil jsem si, jak jsem hladový, že chci ještě výš,“ prohlásil mladík, který by jednou rád vyhrál Wimbledon. Tak uvidíme, možná Británii roste nový Andy Murray.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík