Hlavní obsah

České tenistky opět oslnily. Uspějí Kvitová s Plíškovou v anketách WTA?

Praha

České tenistky na kurtech září dál. Jejich skvělé výkony za uplynulý měsíc ocenila i Ženská tenisová asociace a nominovala je v tradičních anketách. Karolína Plíšková usiluje za vítězství na turnaji v Tokiu o cenu v kategorii Hráčka měsíce. Petra Kvitová byla vybrána podruhé v řadě do ankety Úder měsíce.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová.

Článek

Již v srpnu byly v tradičních anketách Ženské tenisové asociace nominovány dvě české hráčky. Petra Kvitová v kategorii Úder měsíce a Markéta Vondroušová v Průlomu měsíce ale neuspěly. Teď WTA za uplynulý měsíc nominovala dvě české hráčky znovu. O cenu opět usiluje Kvitová a také Karolína Plíšková.

Sedmá hráčka světa Plíšková byla vybrána v kategorii Hráčka měsíce za vítězství na turnaji v Tokiu. Ve finále v něm šestadvacetiletá Češka porazila Japonku Naomi Ósakaovou, která je druhou nominovanou. Třetí tenistkou, která má možnost získat ocenění, je Běloruska Aryna Sabalenková, která ovládla turnaj ve Wu-chanu.

Podruhé v řadě se v kategorii Úder měsíce objevuje jméno Petry Kvitové. Osmadvacetiletá hráčka sice zápas s Ruskou Anastasijí Pavljučenkovovou na turnaji ve Wu-chanu prohrála, avšak oslnila, když doběhla kraťas a dokázala zahrát vítězný úder, kterému zatleskala i soupeřka. Spolu s Kvitovou je nominována Slovenka Dominika Cibulková, Američanka Amanda Anisimová, Japonka Naomi Ósakaová a Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu.

V kategorii Průlom měsíce byly vybrány za své výkony tři hráčky. Číňanka Wang Čchiang za postup do semifinále ve Wu-chanu, Chorvatka Donna Vekičová za semifinále v Tokiu a Estonka Anett Kontaveitová za finálovou účast ve Wu-chanu. Hlasovat je možné na oficiálním webu WTA do čtvrtečního poledne.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori