Hlavní obsah

Strýcová - Kr. Plíšková 6:0, 6:1Totální debakl. Strýcová smetla Kristýnu Plíškovou, sestra české jedničky uhrála jediný game

Aktualizováno

V jednoznačnou záležitost se změnil český duel druhého kola turnaje ve Vídni. Kristýna Plíšková v něm za pouhých 47 minut podlehla Barboře Strýcové jednoznačně 0:6, 1:6. Barbora Strýcová změří v dalším kole síly s Belgičankou Van Uytvanckovou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Strýcová slavila klidný postup

Článek

O postup do 2. kola dvaatřicetiletá Strýcová bojovala ve středu s Belgičankou Kirsten Flipkensovou dvě a půl hodiny, dnes ale měla s o šest let mladší krajankou mnohem méně práce. V zápase nečelila ani jednomu brejkbolu a dvojčeti bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové povolila první game až za stavu 5:0 v druhém setu.

Ve čtvrtfinále se Strýcová střetne s Belgičankou Alison van Uytvanckovou.

Ve druhém kole v Linci skončila Kiki Bertensová. Druhá nasazená nizozemská tenistka, která na dálku bojuje o postup na Turnaj mistryň s Karolínou Plíškovou, podlehla ve třech setech Margaritě Gasparjanové z Ruska. Plíšková tak má šanci zvýšit svůj náskok v žebříčku před Bertensovou, pokud v Tchien-ťinu postoupí do semifinále.

Krejčíková na čtvrtfinále nedosáhla

Tenistka Barbora Krejčíková si na turnaji v Tchien-ťinu první čtvrtfinále v sezóně nezahraje. Úspěšná deblistka ve druhém kole podlehla 3:6, 6:1, 3:6 Britce Katie Boulterové, jež bude páteční soupeřkou nejvýše nasazené Karolíny Plíškové v boji o semifinále.

Dvaadvacetiletá Krejčíková se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace a už postupem do druhého kola dosáhla největšího letošního úspěchu ve dvouhře. Bývalé svěřenkyni wimbledonské vítězky Jany Novotné se zatím více daří ve čtyřhře, v níž po boku Kateřiny Siniakové tento rok dobyla Roland Garros a Wimbledon a čeká je Turnaj mistryň.

Aktuální česká jednička Plíšková se do Singapuru snaží probojovat a v případě postupu do semifinále přes 101. hráčku světa Boulterovou by mohla získat důležité body.

Djokovič zničil svého kata z Roland Garros

Srb Novak Djokovič pokračuje ve vítězném tažení a na turnaji série Masters v Šanghaji je ve čtvrtfinále. Třetí hráč světového žebříčku porazil ve třetím kole 6:4, 6:0 Itala Marca Cecchinata, jenž ho v minulém vzájemném duelu nečekaně vyřadil ve čtvrtfinále Roland Garros.

Na rozdíl pařížské antuky zápasu na tvrdém povrchu v Číně vládl Djokovič. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion vyhrál posledních sedm gamů zápasu a 14 z posledních 16 bodů.

Jednatřicetiletý bělehradský rodák, jenž může při své současné formě vystřídat Španěla Rafaela Nadala v čele žebříčku, už vyhrál patnáct zápasů za sebou. Před triumfy na US Open a v Cincinnati ho naposledy porazil před dvěma měsíci v Torontu mladý Řek Stefanos Tsitsipas.

K odvetě mohlo dojít v šanghajském čtvrtfinále, ale dvacetiletou hvězdičku dnes zdolal 6:4, 7:6 Kevin Anderson. Před třemi týdny v exhibičním Laver Cupu se z vítězství radoval dvoumetrový Jihoafričan, ale poslední soutěžní duel ve finále Wimbledonu patřil jednoznačně Djokovičovi.

Federera v Šanghaji přinutil ke třem setům nejprve Rus Daniil Medveděv a dnes i Bautista, jenž přitom dosud nad Švýcarem nevyhrál ani jednu sadu. Dnes přidal aktuálně druhý hráč světa sedmnáctý vyhraný set v řadě, Španělovi se však podařilo srovnat. Skóre bylo vyrovnané až do stavu 4:4 ve třetím setu, kdy Federer vzal Bautistovi podání a zápas čistou hrou dopodával.

Ve čtvrtfinále se dvacetinásobný grandslamový vítěz utká s Japoncem Keiem Nišikorim. Bez ohledu na své výsledky Federer o druhé místo v žebříčku přijde, pokud Djokovič postoupí do finále.

Zraněním skončil turnaj pro Juana Martína del Potra, který vzdal zápas s Bornou Čoričem po prohraném prvním setu. Třetí nasazený Argentinec uklouzl v desáté hře a tvrdě dopadl na pravé koleno. Od té doby měl evidentní problémy s pohybem. Čorič mu sebral podání na 6:5 a Del Potro si v pauze vyžádal lékařské ošetření. Ani se silně zatejpovaným kolenem ale nedokázal hrát a poté, co soupeř dopodával úvodní sadu, duel vzdal.

Turnaj v TCHIEN-ŤINU (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Boulterová (Brit.) - Krejčíková (ČR) 6:3, 1:6, 6:3
Bacsinszká (Švýc.) - Doiová (Jap.) 1:6, 6:3, 7:5
Garciaová (2-Fr.) - Čang Jü-süan (Čína) 6:3, 6:4
Mertensová (3-Belg.) - Čepelová (SR) 6:2, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Melicharová, Peschkeová (3-USA/ČR) - Doiová, Wacannová (Jap./Niz.) 6:3, 7:5
ŠANGHAJ (tvrdý povrch, dotace 7 086 700 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Cecchinato (16-It.) 6:4, 6:0
Čorič (Chorv.) - Del Potro (3-Arg.) 7:5 skreč.
Anderson (7-JAR) - Tsitsipas (10-Řec.) 6:4, 7:6 (7:1)
Federer (1-Švýc.) - Bautista (Šp.) 6:3, 2:6, 6:4
Nišikori (8-Jap.) - Querrey (USA) 7:6 (9:7), 6:4
Ebden (Austr.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:3
A. Zverev (4-Něm.) - De Minaur (Austr.) 6:1, 6:4
Edmund (11-Brit.) - Jarry (Chile) 7:6 (7:5), 6:3
HONGKONG (tvrdý povrch, dotace 750 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Gavrilovová (7-Austr.) - Niculescuová (Rum.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:3)
Čang Šuaj (Čína) - Kerkhoveová (Niz.) 6:1, 6:7 (4:7), 6:1
Svitolinová (1-Ukr.) - Hibinová (Jap.) 6:0, 6:3
Wang Čchiang (6-Čína) - McHaleová (USA) 7:5, 6:1
Čtyřhra - čtvrtfinále:
N. Kičenoková, Anastasia Rodinovová (Ukr./Austr.) - Jakupovičová, Voráčová (Slovin./ČR) 7:6 (7:3), 6:1.
LINEC (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo
Strýcová (3-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:0, 6:1
Gasparjanová (Rus.) - Bertensová (2-Niz.) 7:5, 2:6, 7:6 (7:3)
Alexandrovová (Rus.) - Larssonová (Švéd.) 3:6, 6:1, 6:1
Petkovicová - Mariaová (obě Něm.) 6:1, 6:3
Mladenovicová (Fr.) - Babosová (Maď.) 6:4, 4:6, 7:5

Reklama

Související témata: