Hlavní obsah

Světová jednička volá po změnách. Chci více grandslamů a hrát častěji na sluníčku

Praha

I když Rafael Nadal momentálně nazouvá gumáky, obléká rukavice a bere do ruky koště, aby pomohl po bleskových záplavách na Mallorce, tenisové dění ho nenechává chladným. S blížícím se Turnajem mistrů, kam se již s předstihem kvalifikoval, uvažuje španělský tenista nad tím, jaké by to bylo, kdyby se tento prestižní podnik hrál i jinde než na tvrdém povrchu.

Rafael Nadal se zapojil do úklidových prací

 
Článek

„Není správné, že hrajeme Turnaj mistrů pokaždé v hale a na tom samém povrchu,“ uvedl Rafael Nadal na webu tennisworldusa.org. „Nejsem proti tenisu v halách, hrají se v nich skvělé zápasy, ale osobně preferuji venkovní prostředí, rád hraji v teple na sluníčku,“ vysvětlovala světová jednička.

„Cítím se šťastnější, když jsem venku a vidím slunce. Je to ale jen můj osobní pocit,“ dodal s tím, že by bylo dobré ke zvážení, kdyby Turnaj mistrů prošel změnou, která by se týkala povrchu. „Můžeme hrát i nadále v hale, střídejme ale povrchy. Jeden rok se může hrát na antuce, druhý rok na trávě, třetí rok na tvrdém povrchu,“ vyzývá ATP.

„Bohužel jsem během kariéry neměl to štěstí hrát Turnaj mistrů na jiném povrchu, než je teď. Dříve se třeba hrálo v Houstonu ve venkovním prostředí,“ poukázal na minulost dvaatřicetiletý tenista, který by také uvítal, kdyby se hrálo více grandslamů. „Čtyři grandslamy za rok jsou málo,“ myslí si.

„Potřebujeme jich vytvořit více,“ uzavřel sedmnáctinásobný grandslamový vítěz, který skrečoval letošní semifinále na US Open kvůli bolavému kolenu. Od té doby nehrál, avšak rozhodně se nenudí. Tento týden zasáhly bleskové povodně Mallorku a Nadal neváhal a okamžitě vyrazil do zasažených oblastí pomoci uklízet.

Reklama