Hlavní obsah

Kvitová, Plíšková nebo Američanky? Fanoušci rozhodnou, která hráčka získá prestižní ocenění

Praha
Aktualizováno

Skvělé výkony tenistek během zápasů ve Fed Cupu bývají každoročně oceněny. I letos mají fanoušci možnost hlasovat o tom, která tenistka ukázala největší oddanost a měla by získat cenu Heart Award. Nominovány na ni byly také dvě Češky - Petra Kvitová a Karolína Plíšková.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková (vlevo) a Petra Kvitová před utkáním na Turnaji mistryň.

Článek

Již příští týden se v Praze uskuteční finále Fed Cupu mezi Českou republikou a Spojenými státy americkými. A tak jako každý rok i nyní pár dní před vypuknutím akce byly zveřejněny nominace na ocenění Heart Award. Cenu získá hráčka, která během víkendových zápasů ukázala výjimečnou odvahu a absolutní oddanost na kurtu.

Letos se v nominaci objevily hned dvě české tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Spolu s nimi o ocenění usilují dvě Američanky Madison Keysová a Sloane Stephensová. Všechny čtyři se do výběru dostaly na základě svých výkonů během semifinálových utkání, která se odehrála v dubnu.

Lvice už jednu triumfovala

Osmadvacetiletá Kvitová toto prestižní ocenění získala již před sedmi lety. Letos si nominaci vysloužila za hladké výhry nad Němkami Julií Görgesovou a Angelique Kerberovou v semifinále. Šestadvacetiletá Plíšková byla nominována za velmi důležitou výhru nad Kerberovou.

Pětadvacetiletá Stephensová proti Francouzkám zajistila USA dva body a o postupový třetí se pak zasloužila třiadvacetiletá Keysová, která porazila Pauline Parmentierovou a poslala tak svou zemi do finále. Toto prestižní ocenění vedle Kvitové získala v minulosti i další Češka Lucie Šafářová. Hlasovat bude možné od středy do příštího pondělí na oficiálním webu Fed Cupu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články