Hlavní obsah

Chačanov - Djokovič 7:5, 6:4Srbský král na kolenou! Djokovičova série končí, Chačanov ovládl Masters v Paříži

Aktualizováno

Vítězná série Novaka Djokoviče končí. Ve finále turnaje Masters v Paříži se o to postaral ruský teniska Karen Chačanov, který čerstvou světovou jedničku porazil ve dvou setech 7:5, 6:4 a slaví svůj životní úspěch. Srbský tenista prohrál po 22 vyhraných zápasech v řadě.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Karen Chačanov slaví životní úspěch

Článek
Fotogalerie

Nenasazený Chačanov porazil favorizovaného Djokoviče za 98 minut, letos vyhrál třetí turnaj a celkově čtvrtý v kariéře. Dvaadvacetiletý moskevský rodák si tak udržel stoprocentní úspěšnost ve finálových zápasech.

Na o devět let starším Djokovičovi se mohlo podepsat sobotní ostře sledované semifinále se švýcarským rivalem Rogerem Federerem. Tenisové legendy spolu bojovaly přes tři hodiny a Srb označil jejich bitvu za svůj pravděpodobně nejspektakulárnější zápas v sezoně. Den předtím zase hrál tři sety ve čtvrtfinále s Chorvatem Marinem Čiličem.

Djokovič: Nestačil jsem zregenerovat

"Bohužel se mi nepodařilo zregenerovat. Ale o tom mluvit nechci," uvedl Djokovič. "Chci mluvit o tom, jak dobře Chačanov hrál celý týden. Zasloužil si dnes zvítězit," dodal čtrnáctinásobný grandslamový šampion.

Téměř dvoumetrový Chačanov prožil v Paříži životní týden. Pro nejcennější titul si došel poté, co porazil čtyři hráče světové desítky za sebou (Johna Isnera, Alexandera Zvereva, Dominica Thiema a Djokoviče) a rok zakončí na svém žebříčkovém maximu 11. místě. "Tohle pro mě znamená všechno, je to snové zakončení sezony," řekl Rus.

Chačanov uštědřil Djokovičovi první porážku od srpnového turnaje v Torontu. Srb poté během vítězné série triumfoval v Cincinnati, na US Open a v Šanghaji. Díky Nadalově neúčasti v Paříži se v pondělí po téměř dvou letech vrátí do čela žebříčku ATP a navzdory dnešní porážce bude největším favoritem Turnaje mistrů v Londýně, který začne příští neděli.

Australanka Bartyová vyhrála poprvé v kariéře Elite Trophy

Australská tenistka Ashleigh Bartyová vyhrála poprvé v kariéře turnaj Elite Trophy v Ču-chaji. Ve finále akce pro nejlepší hráčky sezony, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, porazila domácí Wang Čchiang 6:3, 6:4 a získala dosud nejcennější trofej.

Dvaadvacetiletá Bartyová, jež v semifinále vyřadila německou obhájkyni titulu Julii Görgesovou, porazila Číňanku i ve druhém vzájemném utkání. Ve finále, do nějž obě postoupily poprvé, zvítězila za hodinu a 21 minut.

Wang Čchiang postupem do finále naplno využila druhou šanci, kterou dostala po zranění Američanky Madison Keysové. Vítězka Azalkové skupiny z turnaje odstoupila a její místo zaujala Číňanka, která v semifinále deklasovala bývalou světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 5,444.985 eur):
Dvouhra - finále:
Chačanov (Rus.) - Djokovič (2-Srb.) 7:5, 6:4
Čtyřhra - finále:
Granollers, Ram (Šp./USA) - Rojer, Tecau (Niz./Rum.) 6:4, 6:4
Tenisový turnaj Elite Trophy v Ču-chaji v Číně
(tvrdý povrch, dotace 2,35 milionu dolarů):
Dvouhra - finále:
Bartyová (9-Austr.) - Wang Čchiang (11-Čína) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
L. Kičenoková, N. Kičenoková (3-Ukr.) - Aojamaová, Marozavová (4-Jap./Běl.) 6:4, 3:6, 10:7.

Reklama

Související témata: