Hlavní obsah

Přístup Američanek je trošku neuctivý, komentuje Strýcová sestavu soupeřek pro finále Fed Cupu

Praha

Role Barbory Strýcové ve finále Fed Cupu během nadcházejícího víkendu dostala mimořádný význam. Dvaatřicetiletá tenistka si však po omluvence Karolíny Plíškové ze zdravotních důvodů před bitvou s USA žádný mimořádný tlak nepřipouští, přestože český tým bude doma útočit na šestý triumf za posledních osm let.

Doufám, že rozhodneme dřív, ne až ve čtyřhře, říká před finále Fed Cupu Barbora StrýcováVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Neřeším, jestli budu rozhodující hráčkou já, nebo kterákoliv jiná holka z našeho týmu. Je to jedno. Všechny čtyři musíme být připravené hrát. Udělám maximum a uvidíme," prohlásila Strýcová a neřešila únavu po náročné sezóně.

„Jsem v takovém módu, že to prostě musí být. Nepřemýšlím, jestli mám náladu, nebo ne. Jasně, někdy je to těžší a nechce se mi, ale stojí před námi obrovská výzva. A já nechci rozhodně nic ošidit," říkala bojovně naladěná Strýcová, která v úterý absolvovala první trénink a zvykala si na povrch v pražské hale.

„Minulé pondělí jsem se vrátila ze Singapuru z Turnaje mistryň a pracovala celý týden na kondici kromě jediného dne, kdy jsem vyrazila domů do Plzně. Nynější týden už jsem zahájila na kurtu," přiblížila program předcházející společnému ladění formy s českými spoluhráčkami.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová s trenérem Davidem Kotyzou před finále Fed Cupu proti USA.

Česká sportovní/Pavel Lebeda

Nijak nezastírala, že ji překvapila sestava Američanek, které postrádají největší hvězdy a v jejich nominaci jsou Collinsová, Keninová, Riskeová a Melicharová. „Přijde mi to trošku neuctivé. Finále Fed Cupu je přece velká událost. Možná je to o přístupu jednotlivých zemí a hráček. Pro nás v českém týmu Fed Cup vždy byl a je důležitý," vyprávěla Strýcová.

I přes absenci hvězd jako Serena či Venus Williamsová, Sloane Stephensová či Madison Keysová neočekává dvaatřicetiletá česká tenistka snadnou cestu za vítězstvím. „Všichni nás považují za jasné favoritky, což nijak nezpochybňuji. Ale je třeba si uvědomit, že soupeřky jsou skvělé a prožily výbornou sezonu," varovala Strýcová.

„Musím se připravit, čeká mě troška studia. Keninovou jsem viděla hrát dva plné zápasy, Collinsovou asi ani jednou. První je mladá, zarputilá. Druhá udělala letos obrovský skok, je to zakouslá Američanka, výborně běhá," vyjmenovávala strohé poznatky.

Reklama