Hlavní obsah

Přiznání světové jedničky. Ztracenou motivaci mu pomohla najít legendární tenistka

Londýn/Praha

Splnil si všechna přání. Ovládl všechny grandslamy, tenistům kraloval. I když ho tenis bavil, motivace se pomalu vytrácela. Novak Djokovič na Turnaji mistrů v Londýně přiznal, že měl před lety pochybnosti, jestli už nedosáhl na vrchol. Pomoc tehdy našel u vítězky osmnácti grandslamů, Martiny Navrátilové.

Foto: Profimedia.cz

Nečekaného poradce měl srbský tenista Novak Djokovič v podobě legendární Martiny Navrátilové.

Článek

„Před pár lety, když jsem vyhrál French Open a držel všechny grandslamy, jsem se zamýšlel nad tím, jestli jsem už nedosáhl úplného vrcholu,“ zavzpomínal Novak Djokovič na webu tennisworldusa.com na chvíle, kdy se mu v hlavě honily myšlenky, jestli najde motivaci do další práce.

„Nikdy jsem neztratil vášeň pro tenis, tréninky jsem si užíval, ale objíždění turnajů pro mě začal být boj,“ přiznal jednatřicetiletý Srb, jehož tahle situace zaskočila. „Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset sám sebe motivovat do další práce. Nikdy bych nečekal, že se mi tohle stane.“

Foto: Tony O'brien, Reuters

Světová tenisová jednička Novak Djokovič na Turnaji mistrů v Londýně.

Tony O'brien

Začal tedy o pomoc žádat své kolegy a kolegyně. Jednou z oslovených byla i legendární Martina Navrátilová. „Mluvil jsem s několika tenisty a uvědomil si, že každý si během své kariéry dříve či později projde horším obdobím. Hodně mi pomohla Martina Navrátilová. Byla ke mně velice milá a laskavá,“ vyprávěl čtrnáctinásobný grandslamový vítěz.

„Strávili jsme spolu hodně času. Hovořili jsme o tom a Martina se snažila, abych našel novou motivaci a také způsoby, jak sám sebe zase inspirovat,“ uzavřela světová jednička, která nyní na Turnaji mistrů v Londýně usiluje o šestou trofej z této akce. Ve středu odpoledne bude Djokovičovým dalším soupeřem ve skupině německý talent Alexander Zverev.

Reklama

Související témata: