Hlavní obsah

S přibývajícím věkem jsou pro něj delší pauzy horší, myslí si kouč. Uvidíme legendu opět na antuce?

Praha

Uvidíme hrát Rogera Federera ještě někdy na antuce? Fanoušci by si to moc přáli a sedmatřicetiletý Švýcar nevylučuje, že se na ní opět představí už příští rok. Pro by byl i jeho kouč Severin Luthi, který si myslí, že dvacetinásobnému grandslamovému vítězi s přibývajícím věkem dlouhé pauzy v průbehu sezony svědčí čím dál tím méně.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer antuku v posledních letech vynechává.

Článek

„S Rogerem se stále něčemu učím. Co pro něj bylo správné před pět lety, není už pro něj dobré teď. A to, co mu vyhovuje nyní, pro něj nemusí být dobré za několik měsíců. Musíme se nad tím zamyslet, ale řekl bych, že dlouhé přestávky byly letos méně efektivní než v roce 2017,“ prohlásil Severin Luthi, trenér legendy, na webu Le Matin.

„Čím je Roger starší, tím jsou pro něj delší pauzy v průběhu sezony horší. Jednou z možností by mohl být návrat na antuku. Tou další pak přidání jednoho či dvou intenzivních tréninkových bloků v průběhu roku. Dokonalý recept ale neexistuje. Musíme diskutovat a stále hledat to nejlepší řešení,“ vysvětloval dvaačtyřicetiletý kouč.

Návrat na antuku by uvítali i fanoušci, kteří dvacetinásobného grandslamového vítěze na tomto povrchu viděli naposledy v květnu před dvěma lety na turnaji v Římě. Tehdy Federer v osmifinále prohrál s Rakušanem Dominikem Thiemem. Od té doby tuto část sezony fenomenální tenista vynechával, odpočíval a nabíral síly na druhou polovinu roku.

Šance, že se Roger Federer opět představí na antuce už v příštím roce je velká, neboť i švýcarský tenista se před několika týdny vyjádřil, že tuto variantu zvažuje. Jako důvod uvedl, že hrát na ní je pro něj velkou výzvou. Navíc by ho na tomto povrchu lákala i bitva s Rafaelem Nadalem. Tak se necháme překvapit, jak se světová trojka rozhodne.

Reklama