Hlavní obsah

Chorvati neslaví, Francouzi v deblu finále Davis Cupu zdramatizovali

Lille
Aktualizováno

Potvrdili roli papírových favoritů. Francouzští tenisté Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert snížili ve čtyřhře stav finále Davisova poháru s Chorvaty na 1:2. Pár Ivan Dodig, Mate Pavič sice po dvou prohraných sadách sobotní duel zdramatizoval, zkušená francouzská dvojice ale nakonec zvítězila po setech 6:4, 6:4, 3:6 a 7:6.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francie ve čtyřhře snížila náskok ChorvatskaVideo: sntv

 
Článek

Chorvaty ale stále dělí od historicky druhého triumfu - poprvé se ze slavné Salátové mísy radovali v roce 2005 - jediná výhra. V neděli by se měli v první dvouhře utkat od 13 hodin Jérémy Chardy s Marinem Čiličem a v případě nerozhodného stavu jsou zatím pro pátý zápas nahlášení Jo-Wilfried Tsonga a Borna Čorič. Tsongův start byl ale po pátečních problémech s třísly hodně nejistý. Posledním hráčem, kterého má kapitán Yanick Noah při absenci trojice Gasquet, Monfils, Simonk dispozici, je Lucas Pouille.

Chorvati měli triumf na dosah po povedeném pátku, kdy Čorič porazil Chardyho 3:0 na sety a Čilič následně rovněž ve třech setech zdolal Tsongu. Naděje proto domácí upínali hlavně k dnešní čtyřhře a Mahut s Herbertem roli favoritů splnili. Dodig s Pavičem jim však byli zdatnými soupeři, získali třetí set a ve čtvrtém za stavu 5:4 pro domácí deblisty odvrátili tři mečboly za sebou. V tie-breaku ale Francouzi odskočili na 4:1 a celkově čtvrtou šanci zakončit duel už využili, k radosti 26 000 fanoušků.

Na antuce v Lille se o víkendu po více než sto letech uzavře jedna éra soutěže. Davis Cup se totiž naposledy koná podle starého formátu, od příštího roku se bude hrát finálový turnaj pro 18 týmů v Madridu.

Reklama

Související témata: