Hlavní obsah

Tenisté do finále nepostoupí, Berdych prohrál

PERTH

Čeští tenisté nepostoupili do finále Hopmanova poháru smíšených družstev. V australském Perthu dnes v závěrečném duelu skupiny B prohráli s Chorvatskem 1:2. V pátečním finále se s Ruskem utkají tenisté Španělska, kteří v souběžně hraném zápase porazili Indii.

Článek

K zachování naděje na účast ve finále museli čeští tenisté porazit Chorvaty bez ztráty zápasu. Jejich snahu zahájila Lucie Šafářová dvousetovou výhrou nad Sanjou Ančičovou, ale pak Tomáš Berdych podlehl Mariu Ančičovi 6:7 a 4:6.

Berdych v úvodním setu zápasu s devátým hráčem světového žebříčku dotáhl nepříznivý stav 2:4 a dovedl sadu do zkrácené hry, ale v ní pak uhrál jen dva míčky. Druhý set následně prohrál 4:6 a Češi za vyrovnaného stavu 1:1 o postupové naděje přišli.

Vzápětí pak nenastoupili do závěrečné čtyřhry a zápas s Chorvatskem prohráli 1:2. V tabulce skupiny B tak mají stejně jako jejich dnešní soupeři na kontě jednu výhru a skončí třetí.

Skupinu B vyhrají Španělé, kteří uspěli v duelu s dosud neporaženou Indií. Po třísetové výhře Anabel Medinaové-Garriguesové v úvodním duelu se Saniou Mirzaovou porazil Tommy Robredo hladce Rohana Bopannu a získal rozhodující druhý bod. Indové sice mají také na kontě dvě výhry, ale Španělé už zvítězili v šesti dílčích duelech, což se nikomu jinému nepovede.

Hopmanův pohár - skupina B
Chorvatsko - Česko 2:1
Ančičová - Šafářová 5:7, 2:6, Ančič - Berdych 7:6 (7:2), 6:4, Ančičová, Ančič - Šafářová, Berdych 6:0, 6:0 bez boje.
Konečná tabulka
1.Španělsko3216:3
2.Indie3215:4
3.Česko3124:5
4.Chorvatsko3123:6

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články