Hlavní obsah

Kvitová – Kerberová 6:4, 6:1Senzační Petra! Kvitová po parádním výkonu smetla Kerberovou a je v semifinále

pan, mmSport.cz
Aktualizováno

Fantazie! Petra Kvitová po výborném výkonu porazila ve čtvrtfinále turnaje v Sydney za 1 hodinu a 23 minut trojnásobnou grandslamovou šampionku Angelique Kerberovou 6:4, 6:1 a v boji o semifinále vyzve běloruskou tenistku Alexandru Sasnovičovou. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří domácí Ashleigh Bartyová a Kiki Bertensová z Nizozemska.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová vyřadila v Sydney Kerberovou.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Petra Kvitová vstoupila do utkání lépe, svůj první servis bez problémů vyhrála. Do složité situace se naopak hned na úvod dostala Kerberová, která musela odvracet brejkbol soupeřky. Zápas po několika minutách hry za stavu 1:0 pro Kvitovou a probíhajícím druhém gamu přerušila dešťová přeháňka.

"Stálo to za to čekání. Počasí tento týden není zrovna skvělé a není snadné čekat, když jsou zápasy přerušené. Jsem ale ráda, že jsem návrat na kurt zvládla a zahrála dobře," řekla Kvitová. "Při druhém přerušení jsme si zahráli nějaké hry, hráli jsme karty. Dala jsem si sendvič, poslouchala hudbu a čekala," popsala náplň nucené přestávky.

Utkání asi po čtyřiceti minutách pokračovalo, Kerberová si udržela podání a vyrovnala na 1:1. V další hře musela poprvé v zápase odvracet brejkbol česká tenistka, díky výbornému prvnímu servisu, který si v prvních dvou hrách udržela na 80% hranici, si však i ona podání udržela.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Petra Kvitová ve druhé polovině prvního setu dominovala

Tenistka z Fulneku se do problémů na servisu dostala i v páté hře a po další dlouhé pauze kvůli dešti o game také přišla. Ani další hra za stavu 2:4 při podání české tenistky se neobešla bez brejkolů Kerberové, tentokrát však Kvitová stihla game zachránit a držela naději na obrat.

To se dvojnásobné wimbledonské šampionce vyplatilo hned v následující hře, kdy poprvé v v zápase vzala servis třicetileté Němky a vyrovnala na 4:4. Kvitové se začala vyplácet agresivní hra, Kerberovou dostávala pod tlak a za stavu 5:4 jí i podruhé vzala podání a po 53 minutách vyhrála první set.

Osmadvacetiletá Češka v prvním setu vyprodukovala 16 vítězných míčů oproti 18 nevynuceným chybám, svou sílu ukázala především v druhé polovině setu, kdy se jí začala vyplácet agresivní hra, kterou podpořila výborným pohybem.

Skvělý vstup i do druhého setu

Petra Kvitová vstoupila výborně i do druhého setu. Po vyhraném prvním gamu ještě trojnásobná grandslamová šampionka stihla vyrovnat, své další podání už ztratila a po 20 minutách druhého setu prohrávala už 1:4.

Česká tenistka v té době dominovala především agresivní hrou podpořenou výbornými returny a pohybem. Kvitová i dál na kurtu dominovala, frustrovaná německá tenistka začala kupit nevynucené chyby a po 83 minutách odešla z kurtu s porážkou.

"Byl to hodně těžký zápas, ale jsem moc spokojená s tím, jak jsem dnes hrála. Chtěla bych poděkovat fanouškům, kteří tady až to této pozdní hodiny zůstali a podpořili mě," poděkovala třicet minut před půlnocí australského času divákům šťastná tenistka.

Do finále čtyřhry postoupila Kateřina Siniaková, která v Sydney nastupuje s Aleksandrou Kruničovou ze Srbska, neboť její obvyklá spoluhráčka Barbora Krejčíková zkusila štěstí v kvalifikaci melbournského grandslamu. Siniaková s Kruničovou během dneška zvládly bez ztráty setu čtvrtfinále s nejvýše nasazenou dvojicí Gabriela Dabrowská, Sü I-fan i semifinále s Japonkami Miju Katovou a Makoto Ninomijaovou.

Po brzkém vyřazení Rumunky Simony Halepové přišla v Sydney o nasazenou jedničku také mužská dvouhra. Řek Stefanos Tsitsipas prohrál ve čtvrtfinále s Italem Andreasem Seppim v rozhodující třetí sadě 4:6.

Tři ve hře o Australian Open

Tři české tenistky budou na Australian Open hrát závěrečné kolo kvalifikace. O postup do hlavní soutěže prvního grandslamu sezony budou v pátek v Melbourne usilovat Tereza Smitková, Karolína Muchová a Tereza Martincová.

Smitková v druhém kole vyhrála ve dvou setech český duel s Lucií Hradeckou. Vedle zkušené deblistky neuspěli ani Lukáš Rosol a světová jednička ve čtyřhře Barbora Krejčíková.

Ve finálovém kole kvalifikace bude mít nejtěžší pozici Smitková, která nastoupí proti Biance Andreescuové. Čtvrtá nasazená Kanaďanka hrála v minulém týdnu finále turnaje v Aucklandu, kde dokázala překvapivě vyřadit i bývalé světové jedničky Caroline Wozniackou a Venus Williamsovou.

Martincová bude o premiéru v hlavní soutěži Australian Open bojovat s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou, Muchovou čeká zápas proti Američance Jamie Loebové.

Tenisový turnaj v Sydney – ženy, dvouhra, čtvrtfinále:
Kvitová (5-ČR) – Kerberová (2-Něm.) 6:4, 6:1
SYDNEY, muži (dotace 589 680 dolarů):
Dvouhra – čtvrtfinále:
Seppi (8-It.) – Tsitsipas (1-Řec.) 4:6, 6:4, 6:4
De Minaur (5-Austr.) – Thompson (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3
Schwartzman (3-Arg.) – Nišioka (Jap.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:1).
Ženy (dotace 823 000 dolarů) – dvouhra, čtvrtfinále:
Bertensová (7-Niz.) – Putincevová (Kaz.) 6:2, 6:2
Bartyová (Austr.) – Mertensová (10-Belg.) 6:3, 6:3
Sasnovičová (Běl.) – Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra – čtvrtfinále:
Siniaková, Kruničová (ČR/Srb.) – Dabrowská, Sü I-fan (1-Kan./Čína) 6:2, 6:4.
Semifinále:
Siniaková, Kruničová – Katová, Ninomijaová (Jap.) 7:5, 6:2.
Kvalifikace na Australian Open v Melbourne:
Muži – 2. kolo:
Troicki (Srb.) – Rosol (31-ČR) 7:6 (7:3), 6:1.
Ženy – 2. kolo:
Smitková (26-ČR) – Hradecká (ČR) 6:4, 6:3
Muchová (28-ČR) – Samsonovová (Rus.) 6:4, 6:0
Martincová (ČR) – Wang Si-jü (Čína) 6:4, 6:3
Ponchetová (Fr.) – Krejčíková (ČR) 7:6 (7:5), 6:4.
AUCKLAND (tvrdý povrch, dotace 589 680 dolarů):
Dvouhra – čtvrtfinále:
Kohlschreiber (Něm.) – Fognini (2-It.) 6:3, 6:1
Struff (Něm.) – Carreňo (4-Šp.) 7:6 (7:5), 6:7 (6:8), 7:6 (9:7)
Norrie (Brit.) – Fritz (USA) 7:6 (7:3), 6:3
Sandgren (USA) – Mayer (Arg.) 6:3, 7:6 (7:5).
HOBART (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra – čtvrtfinále:
Cornetová (6-Fr.) – Minnenová (Belg.) 6:1, 6:4
Keninová (USA) – Flipkensová (7-Belg.) 7:5, 7:5
Bencicová (Švýc.) – Jastremská (Ukr.) 7:6 (7:2), 6:3
Schmiedlová (SR) – Beguová (Rum.) 7:5, 7:5.

Reklama

Související témata: