Hlavní obsah

Tentokrát jí soupeřky líto nebylo. Na empatii není čas, vysvětlovala ruská kráska

Melbourne/Praha

Jednou je neskutečně milá, podruhé ledová, bez jakýchkoliv emocí. Před necelými dvěma týdny Maria Šarapovová překvapila, když na kurtu utěšovala svou uplakanou soupeřku. Teď na Australian Open jinou rivalku donutila k slzám, když ji nadělila dva kanáry. „Na empatii není čas,“ řekla po postupu do dalšího kola ruská tenistka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Šarapovová–Dartová na Australian Open.Video: sntv

 
Článek

Tolik se Harriet Dartová na utkání proti svému idolu, Marii Šarapovové, těšila. Avšak nakonec odcházela z kurtu v slzách. Bývalá světová jednička nedala dvaadvacetileté Britce v úvodním kole Australian Open nejmenší příležitost předvést se a po čtyřiašedesáti minutách a setech 6:0, 6:0 se radovala z postupu.

Dartová prohru oplakala. Kdo čekal, že ji Šarapovová půjde utěšit, spletl se. Gesto, které předvedla ruská tenistka před necelými dvěma týdny na turnaji v Šen-čenu, kde šla utěšit a povzbudit zraněnou soupeřku Wang Sin-jü, tentokrát nepředvedla. „Na empatii tady není čas. Omlouvám se,“ prohlásila na tiskové konferenci po zápase Šarapovová.

„Soupeřka neměla svůj den. Nad jejím rozpoložením jsem nijak nepřemýšlela. Snažila jsem se předvést co nejlepší výkon,“ vyprávěla pětinásobná grandslamová vítězka, která se na kurty vrací po zranění stehna, kvůli kterému skrečovala utkání na začátku roku v Šen-čenu.

Předtím se zotavovala ze zranění ramene, kvůli kterému loni předčasně ukončila sezonu. „Utkání bylo dobrým testem pro nohu i rameno,“ pochvalovala si třicátá hráčka světa, kterou ve druhém kole čeká Švédka Rebecca Petersonová. „Můj trenér je Švéd, tak snad mi poradí,“ smála se. „Podívám se jako vždy na video, jak má soupeřka hraje,“ uzavřela Šarapovová.

Reklama