Hlavní obsah

Neskutečný, že jsem se dostala z takových sra**k, směje se Plíšková. Hvězdná Američanka nechápala

Životní obrat předvedla česká tenistka Karolína Plíšková ve čtvrtfinále Australian Open proti jedné z nejlepších tenistek v historii Sereně Williamsové, když ve třetí sadě odvrátila čtyři mečboly a nepříznivý stav 1:5. „Je neskutečný, že jsem se dostala z takových sraček,“ smála se po šokující výhře 6:4, 4:6 a 7:5 tenistka z Loun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Karolína Plíšková - Serena WilliamsováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

„Tohle budu asi ještě chvilku vstřebávat. Je neskutečný, že jsem se dostala z takových sraček. Na druhou stranu jsem měla set a brejk, takže to nebylo tak, že dostávám od ní čoud. Šanci jsem měla a cítila jsem, že bych dneska mohla vyhrát, i když se to nedařilo a už to vypadalo ztraceně a málem se to nepovedlo," vracela se k průběhu utkání vítězka.

Když vedla americká legenda 5:1 v rozhodujícím dějství, Plíšková se zdála být zlomená a nejspíš nikdo v tu chvíli nevěřil, že by se mohl boj o semifinále ještě zdramatizovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková o výhře nad Serenou WilliamsovouVideo: sntv

„Ve třetím setu jsem neměla moc šancí, mentálně jsem byla trochu dole. Ale byla jsem na téhle straně kurtu, která byla pro mě výhodnější (kvůli větru), tak jsem si prostě řekla, že zkusím udělat game na 5:2 a třeba přijdou nějaké další šance," popisovala 26letá Češka své myšlenkové pochody v kritické situaci.

A 23násobná grandslamová šampionka najednou začala mít s ukončením zápasu nečekané problémy. „Ke konci začala být najednou zranitelná, já jsem využila své šance a zápas vyhrála," těšilo Plíškovou.

Po utkání se také začalo spekulovat, zda nečekaný kolaps Williamsové nezpůsobil moment při prvním mečbolu Američanky, kdy si za stavu 40:30 nepříjemně ohnula nohu v kotníku. Následně dala dvojchybu a game prohrála. Ošetření si ale nevyžádala.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková se hecuje ve čtvrtfinále Australian Open proti Sereně Williamsové.

„Můj kotník se zdá být v pořádku. Nesnáším, když si musím volat na kurtu doktora, abych byla upřímná. A v ten okamžik se mi nezdálo, že bych to potřebovala. Nepřipadalo mi to závažné, a tak jsem pokračovala dál," nevymlouvala se poražená na zdravotní problémy.

Naopak jako příčinu obratu vidí pouze skvělý výkon české tenistky. „Při mých mečbolech jsem neudělala nic špatně. Byla jsem dál agresivní. Ona ale trefovala lajny. Proti jednomu mi poslala nechytatelné eso. Není to tak, že bych při mečbolech znervózněla, ona prostě předváděla svůj nejlepší tenis. Od stavu 5:1 a 40:30 hrála Karolína parádně. Něco takového jsem ještě neviděla," smekla před Plíškovou.

Rozhozená Williamsová nakonec definitivně ztratila zápas svojí 37. nevynucenou chybou v zápase (Plíšková jich nasbírala pouze 15).

„Myslím, že ona (Williamsová) ve druhé sadě hodně zlepšila svoji hru. Chodila si pro údery a byla více agresivní. Hrála hodně dobře, zatímco já byla pasivní. Na jednu stranu už jsem byla skoro v šatně, ale teď tu stojím jako vítězka," zářila po obratu Plíšková.

České tenistce se podařilo zopakovat senzační výhru nad Serenou Williamsovou ze semifinále US Open z roku 2016.

„Tehdy byla jednička, vyhrávala všechno a nikdo mi nevěřil. Od té doby se toho ale hodně stalo, ona má mimino a tak dále. Teď jsem věřila, protože myslím, že ona je trošičku níž od té doby a já trošičku výš," srovnala oba slavné triumfy.

Reklama