Hlavní obsah

Tenis si už zase užívá. Pouilleho nakopla spolupráce s trenérkou a řádí na Australian Open

Melbourne/Praha

Byly chvíle, kdy se Lucas Pouille už z tenisu nedokázal radovat a přemýšlel, co dál. Spolupráce s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou, Amélií Mauresmovou ho ale nakopla. Čtyřiadvacetiletý Francouz se už zase baví a je to vidět i na jeho výsledcích. Na Australian Open už postoupil do semifinále.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Radost Francouze Lucase Pouilleho po výhře ve čtvrtfinále v Melbourne.

Článek

Na začátku roku na Hopmanově poháru nevyhrál ani zápas. Na turnaji v Sydney pak nepřešel přes první kolo. Přesto Lucas Pouille ve své hře cítil velké zlepšení a tušil, že výsledky spolupráce s novou trenérkou Amélií Mauresmovou se již brzy dostaví. Měl pravdu. Přišly, a to už na Australian Open, kde se senzačně probojoval poprvé v kariéře do semifinále.

Čtvrtfinálovým soupeřem francouzského tenisty byl Milos Raonic. Kanadský hráč během utkání nasázel pětadvacet es, avšak na vítězství to nestačilo. Pouille vyhrál poměrem 7:6, 6:3, 6:7 a 6:4. „Jsem opravdu velmi šťastný, věděl jsem, že to bude těžké utkání,“ uvedl Pouille v rozhovoru na kurtu.

„Nevytvářel jsem na sebe zbytečný tlak a užil jsem si to. Udržel jsem si podání a zároveň jsem předvedl dobrý výkon na returnu,“ pochvaloval si s tím, že fantastická byla i atmosféra. „Před Australian Open jsem nevyhrál jediný zápas a teď jsem v semifinále. Tvrdě jsem pracoval, šel jsem krok za krokem a teď jsem se dostal až sem.“

„Je to jeden z nejkrásnějších momentů v mé kariéře,“ dodal Pouille, který poté na tiskové konferenci přiznal, že měl loni chvíle, kdy se už tenisem nebavil. „Myslím, že se občas něco takového stane. Bylo to poprvé, co se mi to přihodilo. Ztratil jsem radost z tenisu a vůbec nevím, z jakého důvodu. Pak jsem nějaké zápasy prohrál a ztratil i sebedůvěru,“ vysvětloval.

„Nějakou dobu jsem přemýšlel, o sobě, o kariéře, o tom, co chci dělat. Uvědomil jsem si, že chci hrát na největších kurtech světa před úžasnými diváky a začal jsem zase tvrdě trénovat.“ Na konci roku se k jeho týmu přidala Amélie Mauresmová. Dvojnásobná grandslamová vítězka v minulosti připravovala Andyho Murrayho a slýchala tehdy mnoho nepříjemných řečí o tom, že žena trénuje muže.

„Ona je pro mě tou správnou osobou. O tenise toho ví hodně. Nezáleží na tom, jestli vás trénuje muž či žena. Důležitá je mysl člověka. Opět si věřím a mám motivaci. Cílem není hned dosáhnout nějakých fantastických úspěchů, ale zlepšit hru a ukázat, co mám natrénováno. Je skvělou trenérkou,“ uzavřel jednatřicátý hráč světa, na kterého v semifinále čeká Novak Djokovič.

Reklama

Související témata: