Hlavní obsah

Plíšková? Ještě jsem ji neviděla zuřit, těší se Japonka na bitvu o finále a světový trůn

Melbourne/Praha

Na fenomenální obrat Karolíny Plíškové ve čtvrtfinále letošního Australian Open proti legendární Sereně Williamsové se bude asi ještě dlouho vzpomínat, ale česká hráčka nechce po cenné výhře zůstat před branami finále, o které se utká s japonskou hvězdou Naomi Ósakaovou. „Určitě mám proti ní šanci,“ věří si tenistka z Loun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková o semifinále Australian Open s Naomi ÓsakaovouVideo: sntv

 
Článek

Po skalpu 23násobné grandslamové šampiónky se Plíšková už nemá důvod na turnaji obávat jakékoliv soupeřky. Nicméně poslední vítězka US Open bude nepochybně velkou výzvou.

„V tom zápase je všechno možné. I ona tady je poprvé v semifinále. Samozřejmě hrála skvěle v New Yorku, ale na tomto turnaji nemá tolik zkušeností jako třeba Serena. Pro obě z nás jde o něco nového, protože i já jsem tu poprvé v semifinále. Myslím si, když budu hrát dobře, určitě budu mít šanci," nepochybuje Plíšková.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Karolína Plíšková–Serena WilliamsováVideo: sntv

Svěřenkyně dvou trenérek Rennae Stubbsové a Conchity Martínezové má s 21letou Japonkou aktivní bilanci 2:1. Naposledy ji porazila na její domácí půdě loni v Tokiu ve dvou setech.

„Už jsem s ní párkrát hrála. A je to proti ní hodně těžké. Mám problémy přečíst její servis. Jak si všímám, teď nedělá ani moc nevynucených chyb, což je trochu nebezpečné," vypozorovala Ósakaová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Naomi Ósakaová o semifinále Australian Open s Karolínou PlíškovouVideo: sntv

Dobře si uvědomuje, že chladnokrevnou Češku bývá těžké mentálně vykolejit. „Nikdy jsem ji neviděla doopravdy zuřit," všimla si a dodala: „Myslím si, že to utkání nabídne pěknou podívanou."

V jejich duelu půjde nejen o finále prvního grandslamu sezony, ale i o pozici světové jedničky. Před turnajem v Melbourne mohlo na světový trůn pomýšlet hned 11 hráček, teď už je ale jasné, že nástupkyní Simony Halepové bude buď Ósakaová, Plíšková, nebo Kvitová.

Jaké jsou možné scénáře?
- Pokud do finále postoupí Kvitová s Plíškovou, o pozici světové jedničky rozhodne právě české derby.
- Když bude ve finále Ósakaová s Kvitovou, tak první místo obsadí vítězka duelu.
- Jestliže bude ve finále Plíšková s Collinsovou, česká hráčka musí k návratu na trůn vyhrát. V opačném případě půjde do čela žebříčku Ósakaová.
- Pokud Češky neuspějí a ve finále bude Ósakaová s Collinsovou, Japonka bude novou světovou jedničkou bez ohledu na finálový výsledek.

Reklama

Související témata: