Hlavní obsah

Chcete mě znovu rozplakat? ptala se Kvitová v pozápasovém rozhovoru

Melbourne/Praha

Ani v semifinále Australian Open nenašla Petra Kvitová přemožitelku. První set zápasu s Američankou Danielle Collinsovou sice došel až do tie-breaku, ten ale opanovala Češka a v druhém setu už nedala soupeřce šanci – a dokonce jí nadělila kanára.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petra Kvitová po semifinále v MelbourneVideo: sntv

 
Článek

Opět odcházela jako vítězka. A opět to bylo vítězství ve velkém stylu, tedy alespoň co se druhé sady týká. Není tedy divu, že v tradičním pozápasovém rozhovoru nešetřila Petra Kvitová úsměvy.

"Na Australian Open jste ve finále úplně poprvé. Vím, že jste předtím již ve finále grandslamu byla, ale teď jste ve finále tady," konstatoval čtyřnásobný grandslamový vítěz Jim Courier.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Australian Open, semifinále: Kvitová – CollinsováVideo: sntv

"Chcete mě znovu rozplakat?" reagovala usměvavá Kvitová. Narážela tak na situaci z pozápasového rozhovoru po vítězném čtvrtfinále, kdy se jí Courier zeptal na těžké období, kterým musela od posledního grandslamového semifinále projít.

"To určitě nechci, chci jen vědět, co to pro vás znamená," reagovala tenisová legenda Courier. "Znamená to úplně všechno. Tohle je ten důvod, proč jsem tak tvrdě dřela," odvětila šťastná tenistka.

Ráda hraju finále

Na Courierovu otázku ohledně možného vítězství Kvitová pouze tajemně odpověděla, že ráda hraje finále.

Oficiální Twitter Australian Open pak tuto odpověď Kvitové citoval spolu se zveřejněním její bilance z posledních osmi finálových utkání. Česká tenistka zaznamenala osm výher a ani jednu prohru.

Zatažená střecha

V rozhovoru pro televizi Eurosport pak Kvitová uvedla, že utkání zvládla velmi dobře. "Trvalo mi ale 12 gamů, než jsem se dostala do zápasu. Nešlo mi to, nemohla jsem se správně hýbat, hrát údery."

Zatažení střechy nad kurtem kvůli úmornému vedru za stavu 4:4 v prvním setu ocenila. "Teplota šla rozhodně dolů. A sluníčko bylo hodně vysoko, což byl při nadhozu problém, takže to mi určitě pomohlo," uvedla. Zároveň ale dodala, že nemá pocit, že by se nějak změnily vlastnosti kurtu, míčky létaly pořád stejně rychle.

Být ve finále je skvělý pocit

Finále v Melbourne je prvním grandslamovým finále pro českou tenistku od roku 2014, kdy naposledy vyhrála Wimbledon. "Je to skvělý pocit. Tomuto teď říkám druhá kariéra. Vyhrála jsem jen grandslam na trávě, ale vždycky jsem věděla, že umím hrát dobře i na betonu," uvedla.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Radost Petry Kvitové po postupu do finále Australian Open v Melbourne.

A prezentovala i příčiny toho, proč nyní hraje tak skvěle. "Je potřeba být trpělivý a nesnažit se zlepšit všechno najednou. V každé přestávce se víc a víc lepším a při turnajích se to ukazuje."

Chci být světovou jedničkou

"Můžeš se stát světovou jedničkou, je to jeden z cílů?" dostala Kvitová otázku. "Ano, je to jeden z cílů," reagovala okamžitě česká tenistka.

"Už jsem tuhle situaci zažila, byla jsem dva zápasy od toho, abych se jí stala. Teď je to jeden zápas? Tak to jsem ještě blíž," uzavřela s úsměvem.

Soupeřka Kvitové bude do finále spát

Přemožitelka Karolíny Plíškové Naomi Ósakaová v pozápasovém rozhovoru opět bavila diváky, když na otázku, co bude dělat během zhruba 48 hodin, než se znovu vrátí na kurt, odpověděla: "Budu spát. Potom se možná půjdu projít, ale spíš ne, abych byla upřímná."

Finále ženské dvouhry na Australian Open je naplánováno na sobotu v 9:30 hodin ráno českého času. Která z tenistek se stane vítězkou celého turnaje?

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík