Hlavní obsah

Padesát na padesát. Kapitán spoléhá na Plíškovou. Vyhrála nám to už v Rumunsku, říká Pála

Praha

Bez nejlepší hráčky a světové dvojky Petry Kvitové skládal kapitán českých tenistek Petr Pála nominaci na první kolo Fed Cupu proti Rumunsku, jež se bude hrát 9. a 10. února v Ostravě. Vešly se do ní Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Karolína Plíšková během semifinálové bitvy na Australian Open.

Článek

Příští týden do Česka dorazí možná jeden z nejsilnějších ženských tenisových výběrů za poslední roky. V rumunské sestavě nebude chybět bývalá světová jednička Simona Halepová, ale i další hráčky jako Buzarnescuová, Beguová a Niculuescuová disponují nespornou kvalitou.

"Je to 50 na 50," odhaduje šance kapitán Pála. "Pořád si ale myslím, že budeme hrát ve velmi silném složení."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fedcupový tým (zleva): Lucie Šafářová, Barbora Krejčíková, Petr Pála, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková a Petra Kvitová s trojejí pro vítěze Fed Cupu 2018.

Před třemi lety přivezly Češky výhru 3:2 v prvním kole z Kluže, kde k tomu Kvitová nepřispěla ani bodem, zatímco Plíšková tehdy senzačně porazila i Halepovou a zápas tím v podstatě rozhodla. A Pála své momentální jedničce znovu věří.

Pála: Příliš rychlý kurt nechceme

"Karolína se mi líbila hodně v Austrálii, vyhrála turnaj v Brisbane, v Melbourne porazila Muguruzaovou i Serenu Williamsovou. Pak sehrála i těsný zápas s vítězkou Australian Open Ósakaovou. Jsem hrozně rád, že hraje," oddechl si Pála, když účast odřekla Kvitová.

"Já to vzhledem k jejímu programu plně respektuju. Doufám, že se ještě v nějakém dalším zápase v budoucnu s Petrou setkáme," řekl nejúspěšnější kapitán fedcupové historie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková ve finále Fed Cupu 2018. Pála s ní pro utkání s Rumunskem znovu spoléhá.

V pátek a v sobotu se v Ostravar Aréně hraje daviscupová kvalifikace s Nizozemskem, v dalších dnech už převezmou vládu nad halou tenistky.

"Budu se o povrchu bavit s kapitánem Jardou Navrátilem. Uvidíme, jak moc se za tento týden kurt obehraje. Ale nechceme, aby byl moc rychlý," přemítal Pála.

Reklama

Související témata: