Hlavní obsah

Erraniová se po nucené dopingové pauze představí ve Fed Cupu

Milán/Praha

Italská tenistka Sara Erraniová se bezprostředně po odpykání desetiměsíčního trestu za doping dočká startu ve Fed Cupu. Kapitánka Tathiana Garbinová ji povolala do týmu na utkání 1. kola Světové skupiny II proti Švýcarsku, v němž bude plnit roli dvojky za Camilou Giorgiovou. Jednatřicetileté hráčce vyprší distanc 8. února, soutěž je na programu 9. a 10. února.

Foto: Sport.cz

Italka Sara Erraniová se vrací do Fed Cupu.

Článek

Finalistka Roland Garros z roku 2012 měla při mimosoutěžní kontrole v roce 2017 v moči zakázaný letrozol. Dopingový nález vysvětlila kontaminovaným jídlem. Podle bývalé páté hráčky světového žebříčku obsahovaly zakázanou látku matčiny tablety na léčbu rakoviny, které jí při přípravě jídla pro celou rodinu spadly do polévky.

Od mezinárodní federace ITF dostala Erraniová dvouměsíční distanc, mezinárodní arbitráž CAS jí ale vloni v červnu trest po odvolání italské antidopingové agentury zvýšila na deset měsíců. Majitelka pěti grandslamových titulů ze čtyřhry se během nucené pauzy propadla v žebříčku dvouhry na 113. místo, v deblu jí patří 153. pozice.

Reklama

Související témata: