Hlavní obsah

Prožívám nejlepší začátek roku v kariéře, lebedí si Plíšková a těší se do Ostravy

Praha

Skvělý vstup do sezony prožívá česká tenistka Karolína Plíšková. Ovládla turnaj v Brisbane, na Australian Open prošla do semifinále, přičemž na lopatky cestou mezi čtyři nejlepší složila i Serenu Williamsovou. Nyní čeká šestadvacetiletou tenistku úvodní kolo Fed Cupu v Ostravě, kam přijede Rumunsko. Český výběr v sestavě s Plíškovou nikdy neprohrál. "Doufám, že bilance zůstane zachována," smála se Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková si ve Fed Cupu proti Halepové věříVideo: Sport.cz

 
Článek

Z posledních osmi turnajů jste dva vyhrála, jednou hrála finále a jednou došla do semifinále. Prožíváte nejlepší období kariéry?

Začátek sezony se hodně povedl. Jsem spokojená, jak se na kurtu cítím. Asi není možné udržet celý rok stejnou formu. Pokaždé mám horší i lepší vlny. Uvědomuji si, že přijdou i slabší týdny, horší turnaje. Minulý rok mě to potkalo přibližně v polovině. Ale od té doby se cítím fyzicky i psychicky dobře.

Když se ohlédnete, je hodnocení vystoupení v Austrálii pozitivní?

Já byla pozitivní i po prohře s Ósakaovou. Kdyby mi někdo nabídl semifinále Australian Open a turnajové vítězství z Brisbane před odletem, brala bych všema deseti. Odehrála jsem náročné zápasy proti těžkým soupeřkám, spoustu utkání jsem otočila z nepříznivých stavů. Myslím, že jde o nejlepší začátek roku v mém životě.

Během Australian Open jste vyřadila Serenu Williamsovou, s níž jste přitom prohrávala už 1:5 a 30:40. Byť jste následně v semifinále vypadla, vracela jste se k souboji s americkou soupeřkou?

Jo. Viděla jsem sestřihy, pár mečbolů. Člověk má určitý pocit na kurtu, u obrazovky je to pak mnohdy jiné. Bylo hezké vidět rozhodující momenty s odstupem. Potvrdilo se, že koncovku jsem zvládla dobře. Byl to největší obrat mojí kariéry.

Nyní vás v příštím týdnu čeká úvodní duel letošního ročníku Fed Cupu s Rumunskem v Ostravě. Těšíte se na návrat do týmu?

Moc! Dlouho jsem v týmu nebyla. Loňské finále jsem kvůli natrženému lýtkovému svalu musela vynechat, v prvním kole mě loni navíc ze zápasu vyřadila nemoc, takže jsem hrála jen semifinále s Německem. Rumunsko je hodně těžkým protivníkem, ale věřím, že postoupíme.

Je tlak při zápasech Fed Cupu hodně odlišný ve srovnání s duely, které absolvujete na turnajích?

Na jednu stranu je to svazující... Tým nás všemožně podporuje, dělá všechno pro úspěch. Divácký zájem je obrovský. Na druhou stranu nás právě fanoušci kolikrát dotlačí k lepším výsledkům. Kdybych měla stejné publikum jako při Fed Cupu na každém zápase, hraju ještě lépe. Často nás totiž lidé zachrání.

Překvapilo vás, když účast na utkání Fed Cupu v rumunském týmu oznámila Simona Halepová, která avizovala, že chce mít úvod roku volnější?

Vycházíme spolu dobře a já se ptala už v Austráliii, jestli dorazí. Věděla jsem to hned. Dobré hráčky přítomností zvednou úroveň. Možná nehrála od začátku roku množství zápasů, jaké si představovala a chce se víc rozehrát.

Souboj s Halepovou před třemi lety v úvodním duelu Fed Cupu vám přinesl tehdy první vítězství nad hráčkou Top pět v kariéře. Jak na souboj z Kluže vzpomínáte?

Povrch byl extrémně pomalý. Všechny jsme z toho byly vyřízené. Já prohrála s Halepovou první set. A ještě v tiebreaku. Šance na vítězství se pak snižují. Nehrála jsem zázračně, ale přesto jsem dokázala zvítězit. Přehrála jsem ji odzadu, šlo to hodně přes výměny. Simonu možná svazovalo, že hrála doma. Vzpomínky jsou krásné.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články