Hlavní obsah

Má chronické problémy, měla by se šetřit. Vyhraje tenisová kráska ještě nějaký velký titul?

Vyhraje ještě nějaký velký titul? Nebo ji zase zastaví zranění? Maria Šarapovová se minulý týden musela kvůli bolavému rameni odhlásit z turnaje v Petrohradu. Podle šéfa Ruského tenisového svazu Šamila Tarpiščeva jde o chronický problém. „Měla by se zaměřit na grandslamy a ve zbytku roku se šetřit,“ doporučuje Tarpiščev tenisové krásce.

Foto: Profimedia.cz

Maria Šarapovová.

Článek

Poté, co si odpykala Maria Šarapovová trest za doping a vrátila se v dubnu 2017 na kurty, vyhrála pouze jediný turnaj. Ruskou tenistku stále častěji trápí zranění, kvůli kterým nemůže předvádět hru, s níž v minulosti získala pět grandslamů a vyšvihla se na první místo ve světovém žebříčku.

Trable sužují ruskou tenistku i nyní. Minulý týden na turnaji v Petrohradu odehrála pouze jediný zápas. V něm sice porazila Australanku Darju Gavrilovovou, avšak do osmifinále nenastoupila kvůli bolavému rameni. „Mariino zranění ramene je už staré, řekl bych, že už chronické,“ uvedl Šamil Tarpiščev, šéf Ruského tenisového svazu, na webu tennisworldusa.org.

„Je nepředvídatelné, jak se to bude vyvíjet. S tímto typem zranění by měla být opatrná, hlavně při servisu, který je základem její hry,“ vysvětloval bývalý ruský tenista dál. „Kdybych byl na jejím místě, tak bych se zaměřil hlavně na grandslamy, protože by to rameno neměla příliš zatěžovat.“

„Tam by se měla snažit získat co nejvíce bodů a ve zbytku roku se pak šetřit,“ doporučil Tarpiščev jednatřicetileté hráčce. „Navíc má obrovskou motivaci. Chce získat olympijské zlato. Její úspěch záleží na jejím zdraví,“ zdůraznil, z jakého dalšího důvodu by se měla světová sedmadvacítka opatrovat a účastnit se jen některých turnajů.

Reklama