Hlavní obsah

V českém čtvrtfinále Australian Open je favoritkou Vaidišová

MELBOURNE

Sedmnáctiletá Nicole Vaidišová a o dva roky starší Lucie Šafářová budou v úterý bojovat o postup do semifinále Australian Open. Zatímco Vaidišová už se mezi poslední čtyři hráčky na grandslamu podívala na loňském Roland Garros, pro její krajanku je už účast ve čtvrtfinále životním úspěchem. Dosud byla Šafářová na turnajích elitní čtyřky nejdál ve druhém kole.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Česká tenistka Nicole Vaidišová.

Článek

Český tenis měl naposledy dvě hráčky ve čtvrtfinále grandslamu před deseti lety, kdy Jana Novotná a Denisa Chládková postoupily mezi posledních osm ve Wimbledonu. Tentokrát je jisté, že se jedna dostane ještě dál. "Pro český tenis je podle mě super, že máme zástupkyni v semifinále a hrajeme dobře," komentovala nezvyklý jev Vaidišová.

Ta je v této chvíli na dvanácté příčce žebříčku WTA. Šafářová se po nevýrazných výsledcích v závěru loňského roku propadla až na 70. místo žebříčku, ale v Austrálii má výbornou formu a porazila i obhájkyni titulu Amélii Mauresmovou z Francie.

Kdo postoupí do semifinále Australian Open?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Úspěšnější Vaidišová zatím vyhrála dva z dosavadních tří vzájemných zápasů, ale všechna utkání se rozhodovala až ve třetím setu. "Určitě to bude těžký zápas a já se zase budu snažit hrát to nejlepší," řekla Šafářová, která se stejným cílem nastupovala už k osmifinálovému utkání s Mauresmovou. "Budu muset hrát svůj standardně dobrý tenis a uvidíme. Vidím to velice pozitivně," řekla před zatím nejdůležitějším vzájemným duelem její soupeřka.

Vaidišové je celkem jedno, že bude hrát proti krajance. "V momentě, kdy jdu na kurt, tak už nepřemýšlím, kdo stojí naproti mě. Jenom jsem ráda, že hraju čtvrtfinále, spíš se soustředím na sebe," uvedla. S přítelkyní Tomáše Berdycha se zná, ale nemají k sobě nějak výjimečně blízko. "Není to tak, že bychom spolu vysedávaly v šatně. Určitě nejdou na kurt dvě nejlepší kamarádky," dodala. Vítězka duelu si z Melbourne odveze minimálně 320 tisíc dolarů.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík