Hlavní obsah

Vaidišová slibuje, že nebude proti Williamsové vystrašená

Kdysi byla jejím vzorem, teď proti Sereně Williamsové bude česká tenistka Nicole Vaidišová poprvé v kariéře hrát zápas. A hned v semifinále Australian Open. Sedmnáctiletá talentovaná tenistka se už mezi poslední čtyři hráčky na grandslamu podívala na loňském Roland Garros, teď má další šanci prvně projít až do finále.

Článek

Serena Williamsová není po sérii zranění tak suverénní jako v minulosti. Zatímco Vadišová je na dvanácté příčce žebříčku WTA, její soupeřka z USA byla před startem prvního velkého turnaje sezóny na 81. pozici. Američanka ale prahne po návratu na výsluní a v pětadvaceti letech má zkušenosti na rozdávání, protože vyhrála již sedm grandslamových titulů.

"Jsem její velkou fanynkou," řekla v Melbourne Vaidišová novinářům. "Obdivovala jsem její hru a sledovala ji při tréninku," vyprávěla Vaidišová, která svou příští soupeřku v minulosti často vídala ve slavné tenisové akademii Nicka Bollettieriho. "Bylo mi jedenáct a byla jsem rozrušená, když jsem ji viděla hrát. Byla jsem jí ohromená," přiznala Češka.

Kdo postoupí do finále Australian Open?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

Veškerý obdiv však Vaidišová ve čtvrtek hodí za hlavu. "Rozhodně to bude pouhá soupeřka, nebudu myslet na to, jestli vyhrála nějaké turnaje. Rozhodně tam nepůjdu vystrašená," ujistila Vaidišová. Komentátoři v Austrálii českou blondýnu přirovnávají k dalším východoevropským produktům Bollettieriho akademie - ruským hráčkám Marii Šarapovové a Anně Kurnikovové.

Její soupeřka má velkou vůli vrátit se po nevydařeném roce 2006 na vrchol. Loni odehrála vinou zranění vazů v koleni pouze čtyři turnaje, navíc s otcem a sestrou Venus byly obviněny z porušení sponzorských smluv a soudily se. Navíc byl projednáván případ vraždy její nevlastní sestry Yetunde Priceové, jejíž pachatelé byli odsouzeni k 15 letům vězení. Serenu proces hodně zasáhl.

Reklama